Pretraga

Pronašli smo vilu na ostrvu Madeira koja je čisto leto!

Pronašli smo vilu na ostrvu Madeira koja je čisto leto!

Tekst: Jelena Karakaš

Kako zamišljate idealan odmor? Možda negde daleko? Ležite u prugastim ležaljkama, ležerno zavaljeni gledate u horizont gde se negde u daljini spajaju more i nebo? Pa guc vina, okret na levo, pa možda i da se osvežite na spoljašnjem tušu desno od kaktusa? Ne znamo za vas, ali ja baš tako! Može i još neka lounge muzika u pozadini, može i neko zabavan kao društvo, ali telefone nismo poneli. Reklo bi se da postoji mnoštvo takvih mesta, budući da hoteli i kuće za odmor niču bez prestanka i to jeste istina, ali s vremena na vreme pojavi se neki smeštaj koji učini da vam se dlačice na vratu naježe, oči se rašire i srce jače zakuca. Jer svi priželjkujuemo neki savršen miks, a prošle nedelje nabasala sam na svoj. Radi se o kući za odmor Okulus na ostrvu Madeira.

Pronašli smo vilu na ostrvu Madeira koja je čisto leto! (фото 1)
Pronašli smo vilu na ostrvu Madeira koja je čisto leto! (фото 2)
Pronašli smo vilu na ostrvu Madeira koja je čisto leto! (фото 3)

Ova kuća iz sna nalazi se u marini Funšal i to na uzvišici, tako da se iz nje pruža pogled na Atlantski okean i stari deo grada. Postoje stepenice koje vode direktno do plaže, ali tu je i otvoreni infinity bazen. Kuća je podeljena na četiri apartmana i izdaje se u celosti, za maksimalno osmoro gostiju.

Pronašli smo vilu na ostrvu Madeira koja je čisto leto! (фото 4)
Pronašli smo vilu na ostrvu Madeira koja je čisto leto! (фото 5)

Vlasnici su želeli da svi njihovi gosti ovde stvore posebna sećanja koja će ih ponovo vraćati na to mesto. Kako bi sve bilo još interesantnije većina nameštaja izrađena je u lokalnim radinicama na Madeiri, a boje su pozamljene iz okoline i u sobama su zastupljene iste zagasite nijanse kakve odlikuju to ostrvo. Kuća je nalik utvrđenju i jedan deo je polukružnog oblika, upravo je tu smešten dnevni boravak, trepezarija i kuhinja. Blistava svetlost stiže kroz šest velikih prozora, a dizajn je u boho stilu, sa uplivima egzotičnih i klasičnih uticaja. Na primer, uz nameštaj od svetlog drveta i trske uklopljen je tirkizni De Gournay panel. U kuhinji postoji custom made ostrvo od mermera spremno za sve gastro entuzijaste, a kao kontrast tu su barske stolice inspirisane Marokom, dok su na zidovima vintage Murano lampe koje daju mističnu svetlost.

Pronašli smo vilu na ostrvu Madeira koja je čisto leto! (фото 7)
Pronašli smo vilu na ostrvu Madeira koja je čisto leto! (фото 8)
Pronašli smo vilu na ostrvu Madeira koja je čisto leto! (фото 9)
Pronašli smo vilu na ostrvu Madeira koja je čisto leto! (фото 10)

U trpezariji je dugačak sto kao stvoren za obroke bez kraja, a vlasnici nude i opciju dolaska kuvara koji će sve pripremiti za goste. Iznad stola vise dva velika lustera koji su inspirisani ribarskim mrežama kakve koriste ribari na plaži tik ispod kuće. Naravno, tu su i savremeni elementi kao što su Zara Home vaze, HK Living dekorativni predmeti i Marshall zvučnici, ali je u sveopštem mix&match fazonu postignut balans, koji deluje inspirativno i arty. Pruge su motiv koji se provlači svuda, od ulaznih vrata, preko podova od mermera, sve do taburea i uzglavlja kreveta. Budući da je klima na Madeiri takva da su i zime blage, ovo mesto je savršeno i za lagano uklizavanje u topliju polovinu godine. Bez sumnje, dovoljno je inspirativno za smišljanje novih planova, a sunce i okean će dati dovoljno energije i da ih sprovedete u delo. Zapisano na listu „obavezno otići“ i to velikim slovima.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor