Pretraga

U Barseloni je prošle nedelje otvoren restoran čiji enterijer nas je opčinio!

U Barseloni je prošle nedelje otvoren restoran čiji enterijer nas je opčinio!

Tekst: BURO.

Da možemo, ovog trenutka bismo se uputili u restoran Gala u Barseloni koji je prošle nedelje otvorio svoja vrata. Srećom, uskoro će avio veza ka tom španskom gradu biti pojačana još jednim prevoznikom. Do tada proučavamo enterijer i jelovnik i pravimo rezervaciju za jednu dugačku zabavnu večeru čim stignemo. Radi se o novom restoranu iza kog stoji ugostiteljska grupa Grupo Isabellas koja u svom portfoliju već ima 6 odličnih restorana u Barseloni i Portu. Zato ne čudi da je njihov poslednji projekat istog trenutka kad je otvorio svoja vrata privukao veliku pažnju.

Gala je kombinacija radosti, nadrealizma i boje. Svaka od nekoliko prostorija je uređena stilski i konceptualno drugačije, a kad pogledate projekat u celini u sekundi vam je jasno da nosi puno šarma i da je to mesto koje je dizajnirano tako da tu ne postoji dosada. Postoji deo za lagane obroke u bistro stilu, tu je i suši bar, disko deo gde će se puštati super muzika, dok je deo nalik biblioteci namenjen ispijanju jakih koktela. A svi oni kojima je potrebna pauza od istraživanja uzavrele Barselone svoje parče mira mogu pronaći u unutrašnjoj, skrivenoj bašti.

U Barseloni je prošle nedelje otvoren restoran čiji enterijer nas je opčinio! (фото 2)
U Barseloni je prošle nedelje otvoren restoran čiji enterijer nas je opčinio! (фото 3)

Iza enterijera koji ne da osvaja, nego nas baca u dizajn euforiju stoji sjajni biro Quintana Partners o čijim projektima smo pisali u nekoliko navrata. Na ovom projektu pustili su mašti na volju! Tu su pruge od poda do plafona, stolice presvučene karo šarom, plafoni sa iscrtanim oblacima, neonska svetla, stolovi od ogledala... U prostoru čak postoji i mini karusel sa retro konjićima (da, u funkciji je), dok u bašti pažnju pleni fontana u obliku nosa (!). U jednom od prolaza je smešten automat Zoltar koji služi za proricanje sudbine, a tu je i pozornica u šah kombinaciji plave i žute boje. Zaista ne preterujemo kada kažemo da se radi o svojevrsnoj zemlji čuda.

U Barseloni je prošle nedelje otvoren restoran čiji enterijer nas je opčinio! (фото 4)
U Barseloni je prošle nedelje otvoren restoran čiji enterijer nas je opčinio! (фото 5)

Realno, ovaj restoran izgleda kao mesto gde će Alisa zalutati pošto popije pogrešan napitak. Ali ne brinite, jednako pažnje koliko je uloženo u enterijer i detalje je uloženo u sklapanje jelovnika i odlične koktel i vinske karte. Dovoljna preporuka nek vam bude činjenica da je brend Cartier upravo tu, pre zvaničnog otvaranja, organizovao promociju sa špansko tržište. Rezervišemo i stižemo!

U Barseloni je prošle nedelje otvoren restoran čiji enterijer nas je opčinio! (фото 6)
U Barseloni je prošle nedelje otvoren restoran čiji enterijer nas je opčinio! (фото 7)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor