Pretraga

Zabava se vratila na Mikonos: otkrijte šta nudi fenomenalni restoran Zuma

Zabava se vratila na Mikonos: otkrijte šta nudi fenomenalni restoran Zuma

Tekst: BURO.

Da li poput vremenske prognoze pratimo mere i ukidanje istih na Mikonosu? Krivi smo! Upravo je na tom ostrvu BURO. tim otvorio ovu letnju sezonu i čekamo svoj trenutak da se prepustimo slastima i zabavi koje ovo ostrvo nesebično nudi. Tada, na početku sezone testirali smo jedno mesto koje se već tad izdvojilo kao nezaobilazna adresa, trendi mesto i lokacija gde možete uživati u savršenoj fuziji ukusa. Radi se o restoranu Zuma koji posluje u okviru čuvenog hotela Cavo Tagoo.

Zabava se vratila na Mikonos: otkrijte šta nudi fenomenalni restoran Zuma (фото 1)
Zabava se vratila na Mikonos: otkrijte šta nudi fenomenalni restoran Zuma (фото 2)

Ova saradnja počela je prošle godine kao pop-up koncept, ali zadržala se i ove sezone. Zuma nudi mogućnost večere uz neverovatan pogled (kao stvoren za obrok uz zalazak), ali i stvarno, stvarno dobre koktele, među kojima se izdvajaju Rikka&Tonic sa džinom Tanqueray 10, sokom od grejpa, yuzu tonikom i pulpom od grejp i Hikari Spritz u koji idu Rosolio di Bergamotto, vermut, yuzu tonic i proseko.

Zabava se vratila na Mikonos: otkrijte šta nudi fenomenalni restoran Zuma (фото 3)
Zabava se vratila na Mikonos: otkrijte šta nudi fenomenalni restoran Zuma (фото 4)

Zuma koncept je kreirao Rainer Becker koji je u toj misiji bio inspirisan japanskom kulturom i poželeo je da gostima omogući mesto gde bi mogli da opušteno uživaju u piću i hrani, gde bi obuhvatio sve stilove japanske kuhinje na jednom mestu. Prvi restoran je otvoren 2002. godine u Londonu, a danas posluje i u gradovima kao što su Hong Kong, Majami, Njujork, Rim..

Zabava se vratila na Mikonos: otkrijte šta nudi fenomenalni restoran Zuma (фото 5)
Zabava se vratila na Mikonos: otkrijte šta nudi fenomenalni restoran Zuma (фото 6)

Jelovnik se bazira na specijalitetima kao što su sashimi brancin, grilovani jastog, pikantni gambori... Najbolji izbor su veliki tanjiri namenjeni za deljenje gde glavni kuvar kombinuje selekciju nigirija, sashimija i maki rolnica serviranih sa wasabijem. Svetski gastronomi znaju da od ovog mesta mogu da očekuju zaista mnogo, ali svi ti visokokvalitetni i poznati ukusi u trenutku kad se ukombinuje sa spektakularnim okruženjem hotela Cavo Tagoo postaju kategorija za sebe. Ukoliko ovog leta idete do Mikonosa, priuštite svojim nepcima pravu žurku. Prijatno!

Zabava se vratila na Mikonos: otkrijte šta nudi fenomenalni restoran Zuma (фото 7)
Zabava se vratila na Mikonos: otkrijte šta nudi fenomenalni restoran Zuma (фото 8)
Zabava se vratila na Mikonos: otkrijte šta nudi fenomenalni restoran Zuma (фото 9)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor