Ružičasti čelik kao „game changer“ – Zašto je Zenith napravio ovakav sat?

  22.10.2023.
  RECOMMENDED

  Švajcarski Zenith nije propustio priliku da oktobar obeleži časovnikom koji podseća na značaj preventivnih pregleda grudi… Iako je simbolično iskoristio ružičastu boju, renomirani atelje je vešto izbegao déjà vu efekat jer je najaktuelniji Chronomaster Sport nizom rešenja naglasio izmenjeni stil sportske elegancije.

  Iako se verovatno mogu prebrojati na prste jedne ruke kompanije koje poslovanje posmatraju izvan excel tabela, monotonih izveštaja i godišnjih bonusa i dalje postoje… Jedan od poslednjih dinosaurusa je i švajcarski Zenith koji sada već tradicionalno mesec oktobar posvećuje temi od velikog značaja, temi redovnih pregleda dojki. 

  Nakon prošlogodišnje premijere pink modela Chronomaster Original Zenith je kreativu usmerio na čelični sportski hronograf, sat voljenog dizajna i nesvakidašnje boje koja tu nije slučajno…

  Kao simbol ženstvenosti ali i hrabrosti ružičasta je poslednjih godina postala saveznik na prvoj liniji fronta protiv raka dojke, bolesti koja je pretežno ženska ali i bolesti koja dame u očima društva neretko lišava te ženstvenosti…

  Čelična korona kao game changer

  Novi Chronomaster Sport nastupa u uniseks kućištu prečnika 41 mm. Ono je poput narukvice oblikovano od robustnog nerđajućeg čelika. Za promene je zadužen bezel koji okružuje cifer. Naime, on poput prethodnih izdanja linije Chronomaster Sport nije keramički već čelični čime je stvorena harmonična vizuelna celina. Ta dizajnerska rokada stvara uslove da pogledi prirodno padnu na zavodljivi ružičasti ciferblat koji istu nijansu deli s podbrojčanicima hronografa. Tim rešenjem Zenith jasno stavlja do znanja koju poruku šalje novim modelom.

  Na značaj pravovremenog pregleda podseća i mehanizam El Primero 3600, automatik impresivne preciznosti i pouzdanosti u radu. Kalibar kuće Zenith radi na visokoj frekveniciji (36.00 vibracija po satu) i isporučuje autonomiju rada od 60 časova.

  20% ide…

  Zenith Chronomaster Sport Pink dostupan je u kolekcionarskoj seriji od svega 500 primeraka, po ceni od 12.300 evra. U švajcarskoj kompaniji navode da je dvadeset procenata od prodaje specijalnog izdanja namenjeno organizaciji Susan G. Komen koja na globalnom nivou predvodi borbu protiv raka dojke. 

  Saznaj više:
  Povezani članci: