VIKEND u „Vikendu“: SLOW LIVING koncept sa kafom i kozijim sirom

  Obišli smo kafeteriju u Krčedinu i zatovrili sezonu. Bez brige, biće nešto i tokom zime. Hajmo redom...
  01.11.2023.
  RECOMMENDED

  Najlepši deo detinjstva provela sam u Barandi, u porodičnoj vikendici. Od tada, za mene Vojvodina predstavlja mir,  druženje, ukusnu hranu i  definiciju mirnog životnog tempa, u najafirmativnijem mogućem smislu.

  U Beogradu živim na potpuno suprotan način, brzo, pod stresom i nekim čudnim pritiskom koji se oseća u vazduhu. Upravo zbog toga, u stalnoj sam potrazi za oazama mira van grada. Jedna od njih je “Vikend”.

  U srcu Vojvodine, u malom mestu, Krčedinu, skriven je “Vikend” – mesto koje pruža doživljaj potpune suprotnosti od brzog i stresnog ritma velikih gradova. Priča o Vikendu nije samo priča o kafeteriji već i o ljudima iza nje.

  Osnivači, Ivan i Jelena, sami su osmislili i napravili ovaj projekat. Za njih je “Vikend” jedno kreativno utočište.

  Ideja za osnivanje „Vikenda“ kovala se nekoliko godina pre nego što su se usudili da je realizuju. „Spešlti kofi“ u Krčedinu nije obećavao, a mnogi su se pitali ko bi uopšte dolazio tamo. Ipak, želja da stvore mesto koje bi odisalo inspiracijom sa njihovih putovanja, bila je jača. „Vikend“ je nastao kao eksperiment, mesto gde je “slow living” koncept postao stvarnost.

  • image00003
  • image00011 1 scaled
  • image00015 scaled
  • image00016 scaled
  • image00017
  • image00021 scaled
  • image00022 scaled
  • image00023 scaled
  • image00024 scaled
  • image00027
  / 10

  Lokacija u Krčedinu pokazala se kao idealna.

  Stari zid porodične kuće, srušen je, kako bi se stvorilo omiljeno vikend odredište. “Vikend“je mesto gde se doručak služi ceo dan, a budući da u dvorištu kuće postoji mini farma koza, poseban naglasak je na grilovanom kozijem siru.

  Domaće kolače ne smemo zapostaviti, a štrudla s makom je postala zaštitni znak. Gosti nisu ograničeni na Krčedin; ljudi dolaze sa svih strana, privučeni ovim jedinstvenim mestom.

  Kafa koja se služi u Vikendu je sveže pržena arabika u saradnji sa dugogodišnjim partnerima iz „Jave“. Tokom radne nedelje, Vikend se seli u “Thinkers Coffee Bar”, a Jelena stvara magiju i kroz “Wallart Belgrade”.

  Prva sezona je premašila sva očekivanja, a “Vikend” planira da zablista i tokom zime, jednog vikenda, nudeći gostima jedinstvenu zimsku idilu.

  Njihova priča nastavlja se u maju 2024. godine, obećavajući još više gastronomske čarolije i inspiracije za sve one koji traže mir.

  Saznaj više:
  Povezani članci: