Otkrivamo 4 TRIKA do UREĐENOG ORMARA

Ukoliko vam je potreban reset, dobra je ideja početi od ormara.
17.10.2023.
RECOMMENDED

Nije bitno koliko ste u životu organizovani, neminovno je da će naići period u godini kada ćete pomisliti: Kada mi je u ormaru nastao toliki haos? Ovo je posebno aktuelno u trenutku između toplog i hladnog vremena, kada iz letnjeg oblačenja prelazimo na jesenju garderobu.

Ukoliko vam je potreban reset, dobra je ideja početi od ormara. Izdvajamo 4 jednostavna koraka do uređenog ormara (i života).

Šta želite da postignete?

Razmislite o tome kako želite da se oblačite i kako zamišljate da će izgledati vaš ormar. Šta od toga što želite već imate, a šta biste u narednom periodu želeli da kupite? Šta treba da se odnese na hemijsko, kod krojačice ili na popravku? Dok te stvari ne dovedete u red, ni ormar ne možete da dovedete u red. Imati jasnu sliku o tome šta zapravo želite je imperativno pre nego što se upustite u reorganizaciju garderobera.

Organizujte svoj haos

Postavite sebi četiri ključna pitanja:

  1. Da li mi je ovaj komad taman?
  2. Da li sam ga obukla u poslednjih 12 meseci?
  3. Da li ću ga obući u bliskoj budućnosti?
  4. Da li me čini da se osećam dobro u svojoj koži?

Spremite se na privremeni haos. Odvojite šta je za bacanje, za reciklažu i za donaciju. Da li imate nešto što bi se svidelo drugarici? Iznenadićete se koliko prostora se oslobodi kada izdvojite to što vam ne treba. Budite nemilosrdni!

Sistem pakovanja u ormaru

Premda nije estetski primamljiv način da organizujete svoje stvari, sigurno je najefektniji – kompresovane vakum kese. Ukoliko vam nedostaje prostora za odeću, ovo je dobar način da spakujete sezonsku garderobu koju u tom trenutku ne nosite. Što se tiče aksesoara kao što su male torbe i kaiševi, predlažemo pletene korpe kako bi stvari bile vidljive i lakše da proberete na prvi pogled.

Organizacija garderobera 1
Organizacija garderobera 2

Kreiranje svakodnevnog stajlinga

Za šta se prvo hvatate kada se oblačite ujutru? Ukoliko su to farmerke, razmislite da li je trenutak da investirate u nove koje će da budu statement komad svakog outfita. Nije potrebno potpuno transformisati stil zarad osveženje, već je dovoljno da vaš omiljeni komad uzmete u novom izdanju – razmislite o kroju, boji i kako da ga stilizujete.

Saznaj više:
Povezani članci: