Povratak BDSM estetike: Nosimo lateks, kožu i lance

  25.02.2024.
  RECOMMENDED

  Od preko 100 modnih brendova koji su predstavili kolekcije za jesen – zimu 2024. tokom ovog meseca mode, koža i detalji od lanaca pojavljivali su se kod većine. Revija na kojoj je bio apsolutno primetan BDSM uticaj jeste debi Ludovica de Saint Sernina na Njujorškoj nedelji mode.

  – Želeo sam da pokažem životni put koji predstavlja otkrivanje našeg identiteta, naše seksualnosti, izjavio je dizajner.

  bdsm blondes
  The Blondes

  Seks dugov više nije tabu tema, a materijali i teksture poput kože i lanaca su na pisti služe kao sredstvo samoprezentacije, ili za skrivanje pred svima. Kao što je Di Petsa izjavio pred reviju za FW24: „Čin oblačenja je ‘sveti ritual'“, i za ljubitelje fetiša, svaki BDSM element njihove garderobe ima svrhu. Na primer, nošenje kožnog ovratnika koji podseća na ogrlicu za pse označava da možete da se povinujete nekim stvarima.

  Ove sezone, mnogi dizajneri predstavili su svoje BDSM favorite.

  bdsm laquan smith
  LaQuan Smith

  Revija Laquana Smitha tokom NYFW-a otkrila je zavodljivost kožnih odela, iduži dalje od uobičajene crne kože. Dilara Fındıkoğlu spojila je kožu sa večno popularnim korsetom i, na neočekivan način, sa korsetima u obliku stožca. Rezultat? Savršen izgled za svaku dominatrix.

  bdsm dilara
  Dilara Fındıkoğlu

  Dizajnerka Jane Wade osmislila je BDSM maske sa detaljima od lanaca. Ludovic de Saint Sernin apsolutno je pružio majstorski kurs pravljenja kinky odeće, dok je dok je tokijski brend KIDILL, koristio kožne ovratnike u pank stilu.

  Willy Chavarria

  U kolekciji koju je osmislio brend Willy Chavarria dominira odeća koja se nosi napolju – kožne jakne i rukavice, kakve bi sigurno nosile dominatriks, u kombinaciji sa donjim rubljem i ponekad, pretpostavljate, ničim ispod.

  Lateks je bio prisutan u mnogim muškim kolekcijma, gde se posebno ističe ona Edwarda Crutchleyja, koji je kobinovao kaubojsku i BDSM estetiku.

  bdsm
  Edward Crutchley

  Fotografije: Instagram

  Saznaj više:
  Povezani članci: