Girl Crush: Harriet Herbig-Matten

08.07.2024.
RECOMMENDED

Ako volite young adult literaturu i enemies to lovers (od mržnje do ljubavi) tematiku na filmu i televiziji, onda ste sigurno već pročitali knjigu Save Me Mone Kasten, a potom i gledali seriju po kojoj je snimljena – Maxton Hall. U ostvarenju koje je u maju ove godine „sletelo“ na streaming servis Amazon Prime glavne junake igraju Harriet Herbig-Matten (Ruby Bell) i Damian Hardung (James Beaufort).

A naša ovonedeljna girl crush je upravo mlada nemačka glumica, Harriet.

Harriet 5

Harriet Herbig-Matten rođena je 2003. godine u Minhenu, a glumom je počela da se bavi kao devojčica. Pre osam godina igrala je u kratkom filmu svog rođenog brata, koji je bio prikazan na čuvenom festivalu 99 Fire-Films-Award.

Njen prvi film u bioskopima, zahvaljujući kojem je zapala za oko široj nemačkoj publici bio je „Das Pubertier“ iz 2017. godine. U njemu je igrala prvu glavnu ulogu, Carlu, i bila je ćerka lika koji je tumačio glumac Jan Joseph Liefers. Ipak, Harriet Herbig-Matten prvi veliki uspeh ostvarila je sa serijom Bibi und Tina (Bibi i Tina) – u svih deset epizoda igrala je jednu od dve naslovne uloge, Tinu, a tu ulogu ponovila je i u istoimenom filmu, Bibi und Tina, iz 2022. Pravi san za svaku devojčicu koja voli konje, a i serija i film trenutno se mogu gledati na Prime Video streaming servisu.


Prvi međunarodni filmski projekat za Harriet Herbig-Matten jeste, zapravo, poslednja uloga – Ruby Bell u Maxton Hall-u, ujedno i najveći glavni lik, ali i globalni filmski projekat (iako igra na maternjem nemačkom jeziku). Nakon ogromnog uspeha koji je ostvarila prva u nizu sezona serije, urađene po hit romanu, ovo definitivno neće biti poslednja internacionalna uloga u kojoj ćemo gledati Harriet.

Maxton Hall je definitivno obnovljen za drugu sezonu, o kojoj se još uvek ništa ne zna, sem da će nastaviti radnju iz romana.

Harriet u početku nije volela kolegu koji igra Jamesa

Harriet 1

Kada je Harriet prvi put srela svog budućeg glumačkog partnera iz Maxton Halla, glumca Damiana Hardunga, imala je prilično negativan prvi utisak o njemu – barem je tako rekla u jednom od intervjua koji je dala u poslednjih mesec dana. U početku je smatrala da je Damian, poput lika koji tumači u seriji, prilično arogantan. No, tokom snimanja ga je bolje upoznala i s vremenom su postali jako dobri prijatelji. A sudeći po fotografijama i snimcima njihovog ponašanja kad su van seta, možda i nešto više.

Armija fanova serije Maxton Hall smatra da su glumci na setu započeli romansu, a fotografije sa turneje serije samo su podgrejale glasine o romantičnoj vezi.

Damian Hardung – „prvo seksualno iskustvo pred kamerama

Harriet 6

Upozorenje: Spojler! Scena seksa na kraju prve sezone Maxton Halla bila je njena prvia scena seksa pred kamerama. U trenutku kad je scena snimana, Harriet je imala samo 18 godina i bio je to za nju veliki izazov, ispričala je glumica u intervjuu za „Glamour“. No, uz pomoć koordinatora za intimne scene i odnosa sa glumačkim partnerom, Damianom Hardungom, osećala se dobro na setu.

Još jedna osoba zahvaljujući kojoj se tokom snimanja svih 6 epizoda serije osećala dobro jeste koleginica Sonja Weißer, koja u seriji igra Beaufortovu sestru i u početku se između njih dve oseća strašna netrpeljivost. Srećom, samo dok glume – van seta su jako dobre prijateljice i obe žive u Berlinu.

Harriet je aktivna na svim društvenim mrežama, pa ako ne možete da dočekate drugu sezonu serije Maxton Hall, pratite je na instagramu i zavirte iza scene – jer ona rado deli trenutke sa seta.

Fotografije: Pinterest

Saznaj više:
Povezani članci: