Zašto su HERMÈS Oran već tri decenije najpopularnije papuče za leto

01.05.2024.
RECOMMENDED

Kultne koliko i Chanel two-tone cipele, Manolo Blahnik Hangisi i Gucci Horsebit mokasine, Hermès Oran sandale već 27 godina, predstavljaju predmet želja mnogih devojaka na planeti. Prepoznatljive po jedinstvenom dizajnu, sa karakterističnim „H“ oblikom kaiševa, prvi put su predstavljene 1997. godine kao deo prolećne kolekcije Hermèsa, inspirisane Afrikom – nazvane su po alžirskom gradu Oranu.

Njihova trajna popularnost govori o njihovom statusu i danas važe za jedan od najpoznatijih i najuspešnijih Hermès proizvoda, pored Birkin torbi.

hermes oran 7

Jesu li Hermès Oran s razlogom popularne?

Postoji nekoliko faktora koji doprinose njihovom dugotrajnom uspehu, a to su visokokvalitetna izrada, udobnost, jednostavan dizajn koji se lako kombinuje sa različitim stilovima i odećom, ali i prepoznatljivost. Iako nemaju gotovo nijedan prepoznatljiv detalj, Oran sandale su odmah uočljive i i svaki ljubitelj mode ih može automatski identifikovati. Tu je još jedan faktor – obožavaju ih modne influenserke i celebrity ličnosti.

hermes oran 2222

Celebrity ličnosti koje nose Hermès Oran

Omiljeni su izbor mnogih modnih urednika, influensera i poznatih ličnosti širom sveta – od Eve Longorie preko Alessandre Ambrosio i Sofie Richie do Meghan Markle. Kada je Vojvotkinja od Saseksa primećena u Oran sandalama dok sa suprugom, princom Harryjem, ide na ručak za Dan majki pretraga za njima na internetu je drastično porasla, a potom i prodaja.

hermes oran 7777
meghan markle hermes oran

Hermès trenutno nudi Oran sandale u 28 različitih nijansi, a s vremena na vreme dostupne su i ekskluzivne boje, što posebno privlači ljubitelje mode.

Fotografije: Pinterest

Saznaj više:
Povezani članci: