Pretraga

Domaće stilistkinje i influenserke otkrivaju nam u koje komade vredi investirati ove jeseni

Domaće stilistkinje i influenserke otkrivaju nam u koje komade vredi investirati ove jeseni

Tekst: Manda Javorina

Svi imamo svoje liste želja ali da li vam se nekada čini da vam je sa onom vašom potrebna (mala) pomoć? Kada dođe nova sezona, pogotovo ona koja je poznata po tome što zahteva slovito oblačenje i pruža bezbroj mogućnosti, lako je zaneti se. Ako vam se ikad desilo da završite sa nekoliko gornjih delova (koji, pti tom, neodoljivo liče) i nijednim donjim, znamo kakav je osećaj. Zato smo savet potražili od naših omiljenih stilistkinja i devojaka sa Instagrama koje pomno pratimo. Zavirite u njihove šoping liste za ovu jesen i pročitajte šta imaju da kažu. Nema na čemu.


Mina Milutinović

@minamilutinovic

Jako mi je bitno da imam dobar mantil i kaput koji kombinujem i uz udobnu trenerku i uz svakodnevne kombinacije koje su ugavnom sačinjene od dobrog džinsa ili pantalona uz neki kvalitetan kardigan. Uz to volim da dodam ili neki kačket ili zanimljiv aksesoar.

U mom garderoberu za ovu sezonu uglavnom ćete pronaći neke mirnije boje kao što su kamel, crna i siva. Vodim se rečenicom manje je više. 

Domaće stilistkinje i influenserke otkrivaju nam u koje komade vredi investirati ove jeseni (фото 1)

Vanja Milićević

@vanjaam

Verujem da ljudi treba da vide vas, a ne vašu odeću i zato su komadi koji zapravo nisu sezonski i koji mogu da se kombinuju na različite načine tokom skoro cele godine karta na koju volim da igram. Minimalistička paleta sa po kojim akcentom u boji, dobro krojeni basic komadi poput kaputa i pantalona, kao i zanimljive teksture su mi nezamenljivi. 

Domaće stilistkinje i influenserke otkrivaju nam u koje komade vredi investirati ove jeseni (фото 10)

Marijana Odenjung

@lwfnstyle_

Kupi manje ali kupi bolje!

Ja sam svoj na svome negde između ženstvenog i klasičnog muškog odevanja, a jedino tada smo sami sebi (pa i drugima) zgodni - kad smo ”na svome”. Volim komade koji su na granici između svakodnevnog i statement. Svedeno ali posebno. Igram se formama, ređe bojama. Za ovu jesen obavezna kupovina su mi čizme za svaki dan (tipa Chelsea boots i jedan par do kolena, i ravne i na štiklu), zatim patike i jedan par na štiklu koje će rešiti večernje izlaske.

Uvek krećem od pantalona koje su mi omiljeni komad. Visok struk. Dobar džins je takođe neizbežan, a za ovu jesen to je raw denim. Tu su i bijela majica, dobar kaiš i džemper. Ispod njega kupaći ili bilo koji cropped top i minđuše za izlaske, štikle i to je to.

Domaće stilistkinje i influenserke otkrivaju nam u koje komade vredi investirati ove jeseni (фото 18)

Vanja Pantin

@vanjapantin

Jesen je moje omiljeno godišnje doba što se garderobe tiče i mislim da najviše uživam u biranju outfita kad dođu prelazni periodi.

Ranije sam, kao mlađa, dosta grešila u kopovini sa izborom jer sam se uvek hvatala za jake komade koje bih kasnije teško kombinovala pa sam vremenom naučila kakav je blagoslov imati i minimalizam u svom garderoberu. Ono što mi je jako jako bitno jeste aksesoar, ne mogu da živim bez kapa i kačketa, kul naočara... Nikad nisam bila luda za dizajnerskim torbama niti previše elegantnom odećom, a najviše problema imam sa nalazenjem dobrih farmerki. Moji favoriti su uvek komadi koji mogu da se nose danju, a da uz mali twist postanu idealni i za večernje događaje - na primer patike zamenim štiklama, a bodi krop topom i dodam nakit pa onda isti sako i džins mogu da nosim na dva načina. Ove sezone, jedva čekam da nosim oversized jaknu u boji vanile iz Zare.

Domaće stilistkinje i influenserke otkrivaju nam u koje komade vredi investirati ove jeseni (фото 26)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor