Pretraga

Fashion Daddyfication: Moda je i dalje opsednuta omiljenim tatama iz serija

Fashion Daddyfication: Moda je i dalje opsednuta omiljenim tatama iz serija

Tekst: BURO.

U mom ormaru i rotaciji trenutno su dva kašmirska oversized prsluka, karirana flanelska košulja, jedan krupno štrikani veliki džemper i jedan stainless steel sat koji ne radi iz devedesetih, teksas jakna koju nosim ispod kaputa. Sve osim ove poslednje stvari sam pokupila iz tatinog ormana. Bukvalno.

Iako moj tata nikad bio u Seinfeld fazonu i nosio dad sneakers, ovi komadi nekako su se nalazili i u njegovoj rotaciji kad sam bila mala, a setila sam ih se kad sam tražila da kupiM kašmirski prsluk prošle godine i shvatila da nema nikakve potrebe da ga kupujem kad realno "original" stoji kod njega u plakaru i to, danas, nenošen. U jednom trenutku sam shvatila da izlazim u njegovim stvarima poprilično često i zapitala se da li, možda, treba da pozovem terapeuta zbog ovih daddy momenata, a onda mi je postalo jasno da sam "samo" dopustila da potpadnem pod trend koji više kao da i nije trend već globalni pokret.

Fashion Daddyfication: Moda je i dalje opsednuta omiljenim tatama iz serija (фото 1)

Baš kao ni moj tata, ni ja nemam te čuvene dad sneakers od kojih je sve počelo pre koju godinu. Znate na koje mislim, obično su sa New Balance potpisom. Ipak, ispada da imam popriličan broj drugih stvari i da sam sve samo ne jedina. Ako išta, na ovaj "trend voz" ukrcala sam se poprilično kasno, ali sada sam u njemu, a on ne pokazuje nikakve znake usporavanja, naprotiv. 2022. samo je ovo potvrdila.

Modeli kao Bella Hadid i Hailey Beiber, influenseri poput Emme Chamberlain postali su neka vrsta ikona ovog stila - njegove očinske figure. Njihov "retro" često više liči na Dannyja Tannera nego na teta-Becky, pre Jerry Seinfeld nego Eleine Benes. Tu su široke pantalone i ribarski šeširi, prsluci preko običnih belih majica, mokasine i perjane jakne, čarape sa sandalama. Rečju, sve ono što ste svom tati rekli da izbaci iz ormara pre x godina da vas ne blamira. Nedavna Kith kampanja u kojoj se pojavljuje Jerry Seinfeld zatvorila je krug.

Ovaj dad vibe se vrti oko udobnosti, fukncije i opuštenosti. Izgleda kao nešto što ste nabacili da odete u Lidl pa na prepodnevnu kafu sa prijateljima u park. Pomalo podseća na normcore ali bez njegove modne promišljenosti. Kad bih danas pitala tatu šta zamišlja kada se oblači sigurno ne bih dobila traktat o konceptu stajlinga, već o tome za šta mu šta služi i da li mu se sviđa boja (maslinasto zelena je njegov pobednik), verovatno i tome koliko je nešto kvalitetno (čitaj: koliko dugo traje) ali eto, ja ipak šetam Beogradom u njegovim "starim" stvarima. I ne samo da šetam, nego me ljudi pitaju gde sam ih kupila (baš kao i za neke druge vintage stvari koje imam). Ispada da takve komade nije baš lako naći da budu "baš kako treba", a da ne morate da prodate bubreg da ih kupite.

Fashion Daddyfication: Moda je i dalje opsednuta omiljenim tatama iz serija (фото 2)

Dokaz? Neke od najboljih lookova ove godine servirali su nam iz mejnstrim prvaka Bottega Veneta (baj baj, bubreg). Kate Moss u (kožnim) farmerkama i kariranoj košulji preko bele majice ušla je svaki izveštaj sa Nedelja mode, krem široke pantalone i duksevi sa polo kragnama preko belih majica, neizbežne mokasine... Sve je tu. Dakle, više se praktično ni ne radi o trendu - tako sebe tešim da ih suštinski ne pratim - već o stilu. Svakako nije jedini koji ćemo nositi ali definitivno je jedan od najjačih. I ima nešto super-kul. A ako se izgubite u bindžovanju (i hvatanju beleški) sitcoma iz devedestih, znajte da niste sami.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor