Pretraga

Ne rastaje vam se od omiljenih letnjih haljina? Naučite kako da ih stilizujete za prelazni period

Ne rastaje vam se od omiljenih letnjih haljina? Naučite kako da ih stilizujete za prelazni period

Tekst: BURO.

Niste spremni da svoje omiljene letnje haljine spakujete u orman da čekaju sledeću godinu? Ne brinite, niste sami - i zato vam donosimo kako da ih jednostavno ukombinujete sa komadima koje već imate i u njima uživate i u jeseni. Tanke rolke u stilu devedesetih kao komad za layering koji smo usvojili prošle godine i dalje su tu, ali na raspolaganju su vam i druge varijacije na temu (od kojih jedan uključujue i novi it komad sezone). Skrolujte za #inspo 

Oversized košulja

Ovo lako može da se pretvori u igru dve haljine: jedne na bretele i druge poput košulje. Naravno da u obzir dolazi i veliki retro-kardigan preko (pogotovo ako ga kombinujete se mekim laganim materijalima). Opsednuti smo slojevitim igrarijama sa košulja-haljinama od puplina. Kombinacija sa velikim prslukom, na primer, zahteva pažljivo biranje aksesoara: zamenite štikle sandalama, mokasinama sa debljim đonom ili koledžicama na šnir, a ako vas školski vajb baš ponese ubacite i dokolenice. Varijacija na temu jeste i duža haljina preko nje - idealno večernja.

Na duge staze...

...i maksi dužine. Uparite svoju najdražu dugu haljinu sa komadom koji je jednako dramatičan: mantil ili lagani kaput daće vam izduženu minimalističku siluetu. Fale vam samo zlatne minđuše i čizme do članka - ravne ili na nisku štiklu. Istina, sve dužine haljina mogu biti u ovoj igri ali ukoliko su kraće, držite se minimalističkih modela. Trenč - klasičan ili u nekoj od novih izvedbi - koža ili vuna (po mogustvu u nekoj nežnoj boji) odvešće vas pravo do cilja. 

Dobri stari blejzer

Jedino ga nismo nosili na plažu - podoban je za sve ostalo. LJubav koju osećamo prema sakou predimenzioniranih ramena ne bledi i jedva čekamo da ga prebacimo preko omiljene haljine. Na raspolaganju su nam dve krajnosti: mini (koja jedva proviruje ispod blejzera) i koja najbolje ide uz vrtoglave štikle i midi/maksi koja se slaže sa patikama. Izbor je vaš.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor