Pretraga

Ovo je nova generacija Francuskinja koje pratimo na Instagramu

Ovo je nova generacija Francuskinja koje pratimo na Instagramu

Tekst: BURO.


Ne postoji osoba koja voli modu, a koja nema svoju "omiljenu Francuskinju". Naučile su nas, i još uvek nas uče mnogo (prva lekcija: mi nosimo odeću, a ne odeća nas!). Često dominiraju našim feedovima i to sa punim pravom, a danas vam donosimo četiri devojke za koje do sada niste znali ali svakako treba da ih dodate na svoju listu.

Anabelle Belmondo

Ovo je nova generacija Francuskinja koje pratimo na Instagramu (фото 1)
Ovo je nova generacija Francuskinja koje pratimo na Instagramu (фото 2)
Ovo je nova generacija Francuskinja koje pratimo na Instagramu (фото 3)

Ako vam je njeno prezime poznato to je zato što je Anabelle unuka francuske ikone filma Jean-Paul Belmonda. Odrasla je između Kalifornije i Pariza i u sebi spaja najbolje od oba stila, ona ne planira šta će obući već sledi ono kako se tog dana oseća. Anabella se jednako dobro oseća i isperd kamere kao model ili u ulozi glumice alii iza nje - njena možda najveća strast jeste njen analogni vintage aparat Nikon FM2. "Volim da imam izrađene fotografije, volim da ih razvijam i da budem u mračnojkomori i posmatram kako se fotografija pomalja u vodi." 

Lisa Gachet

Ovo je nova generacija Francuskinja koje pratimo na Instagramu (фото 4)
Ovo je nova generacija Francuskinja koje pratimo na Instagramu (фото 5)
Ovo je nova generacija Francuskinja koje pratimo na Instagramu (фото 6)

Lisa je multitalentovana devojka koja stoji iza Instagrama i sajta Make my Lemonade i jedinstvenog koncepta: na njemu se, osim klasičnog blog sadržaja na koji smo navikli, prodaju i modeli odeće po principu do it yourself, a možete ih napraviti sami ali i poručiti gotove. Svakog meseca izlazi po 12 novih modela i sve je transparentno i proizvedeno u Evropi. Lisin lični Instagram je poput moodboarda na kome glavnu ulogu imaju igre svetla, vesele boje i odeća, ušuškani enterijeri i... njena mačka Frida. Dnevna doza za vraćanje dobrog raspoloženja.

Solange Smith

Ovo je nova generacija Francuskinja koje pratimo na Instagramu (фото 7)
Ovo je nova generacija Francuskinja koje pratimo na Instagramu (фото 8)
Ovo je nova generacija Francuskinja koje pratimo na Instagramu (фото 9)

Ako želite da živite fantaziju života u Parizu kroz nečiji feed (mnogo mnogo bolje nego kroz "Emily in Paris") nema potrebe da idete dalje od devojke koja je jedno od najnovijih lica u frnacuskoj prestonici Solange Smith. Manekenka i instagramerka francusko-malezijskog porekla zapala nam je za oko zbog svog eklektičnog stila i šik eneterijera, ako i savršenih kadrova ulica i prelepih slika.

Coco Baudelle

Ovo je nova generacija Francuskinja koje pratimo na Instagramu (фото 10)
Ovo je nova generacija Francuskinja koje pratimo na Instagramu (фото 11)
Ovo je nova generacija Francuskinja koje pratimo na Instagramu (фото 12)

Iako je rođena u Montrealu, Coco je poreklom pola iz Francuske pola sa Madagaskara, a njeni taletni su čini se nebrojeni. Osim što radi kao scenarista i glumica, što je završila pravo ali i našla vremena da se naše u reklamama za Chanel, Calvin Klein, Glossier i J Brand, ona takođe ima i prelepo kuriran Instagram koji je sve samo ne kliše. Njena estetika je nobična, pomalo uvrnuta i minimalistička i lako će postati jedan od prvih feedova koje gledate u toku dana. 

Ostavite komentar