Pretraga

Ovo su nezavisni modni brendovi koje ćemo pratiti u 2021.

Ovo su nezavisni modni brendovi koje ćemo pratiti u 2021.

Tekst: BURO.

Foto: Press i @Instagram

Iako nam 2020. baš i nije pružila mnogo šansi da isprobavamo najnovije trendove (osim trenerki sa sakoom i to često pred svojim ogledalom) to nas nikako nije sprečilo da na njih itekako obraćamo pažnju, a posebno smo izoštrili čula na nove brendove koje bismo mogli dodati svojoj #inspo listi ili ormaru. Zato danas, na početku 2021. godine, već imamo spreman mini-izbor novih brendova koji još uvek nisu, ali bi trebalo da budu, na svačijem radaru.

Za ovo imamo da se zahvalimo, a kome drugo, nego Instagramu preko kog u jednom kliku pratimo sve što se dešava na svim stranama sveta ali većina na našoj listi, ipak je iz Evrope što potencijalnu kupovinu čini makar u teoriji lakšom. Nema na čemu.

Aeron

Ovo su nezavisni modni brendovi koje ćemo pratiti u 2021. (фото 1)
Ovo su nezavisni modni brendovi koje ćemo pratiti u 2021. (фото 2)
Ovo su nezavisni modni brendovi koje ćemo pratiti u 2021. (фото 3)

Da, ime ovog brenda vam se čini poznato sa razlogom: isto je kao i jedna od najpoznatijih stolica koju je potpisao Herman Miller - i uopšte ne verujemo da je ovo puka kosmička slučajnost. I njegov dizajn i ovaj brend teže preciznom, kul dizajnu koji izgleda potpuno prirodno. Mala modna kuća koja nam je zapala za oko osnovana je u Budimpešti, a iza nje stoji mlada dizajnerka Eszter Áron koja potiče od nekoliko generacija krojača i koju je majka zarazila svojom ljubavlju prema umetnosti i modi. Danas, ona traži prelepe materijale, tradicionalno besprekorno zanatstvo i estetiku inspirisanu brutalizmom mađarske prestonice i sve to spaja u održive i odgovorno proizvedene modne kolekcije.

Casablanca

Ovo su nezavisni modni brendovi koje ćemo pratiti u 2021. (фото 4)

Prvo smo primetili beskrajno zabavne Casablanca letnje svilene bluze (a ako ste i vi zaljubljeni u retro italijanski vajb, brzo ih dodajte na to watch listu), a zatim su nas oduševili kolekcijom za zimu i skijanje u istom maniru. Brend je apsolutni san svakog ko voli printove i linije iz šezdesetih ali i komade koji savršeno spajaju udobnu odeću namenjenu životu punim plućima i ultimativni osećaj luksuza. Ukoliko ste ikada sanjali da se izležavate na Agnellijevoj jahti, Casablanca ima fix za vas. 

Piece of White

Ovo su nezavisni modni brendovi koje ćemo pratiti u 2021. (фото 5)

Osnovan je u Istanbulu pre tri godine od strane dizajnerke Zeynep Tansug kao brend koji će se specijalizovati za košulje od belog puplina, Piece of White je nedavno proširio svoj asortiman i na različite modele konfekcije, ne samo od pamuka već i od svile i kože. Paleta koja je pridodata beloj je beskrajno elegantna - siva, bež i kaki - a inspiraciju za kolekcije Zeynep crpi iz svoje mediteranske kulture. Želimo da, kada sledeći put ugledamo more, to bude upravo u nekom od njenih modela. 

SS Daley

Ovo su nezavisni modni brendovi koje ćemo pratiti u 2021. (фото 6)
Ovo su nezavisni modni brendovi koje ćemo pratiti u 2021. (фото 7)
Ovo su nezavisni modni brendovi koje ćemo pratiti u 2021. (фото 8)

Steven Stoke Daley je jedna od osoba kojoj je 2020. donela jako dobre stvari. Opsednut ekscentričnim načinom odevanja britanske srednje klase, ovaj sveži diplomac u svojim kolekcijama istražuje i pomera granice heklanim šeširima, pantalonama širokih nogavica sa visokim strukom i izvezenim košuljama od lana ali ništa nije moglo da ga pripremi za to da se Harry Styles u svom spotu "Golden" pojavi upravo u komadima sa njegovim potpisom. Steven, koji je proveo sedam meseci karantina radeći upravo na svom tek rođenom brendu SS Daley se, zahvaljujući Stylesu i Harrissu Reedu, suočio sa tim da je odeća praktično rasprodata preko noći, a on se našao na svetskoj modnoj mapi. Navijamo za njega.

Rowen Rose

Ovo su nezavisni modni brendovi koje ćemo pratiti u 2021. (фото 9)

Sa samo dvadeset i dve godine, Emma Rotenberg je već radila za brend Alessandra Rich, a zatim iz njega otišla kako bi osnovala svoju modnu marku Rowen Rose. Iako sama Emma tvrdi da inspiraciju pronalazi u umetnosti i tradicionalnim španskim udovicama iz XIX veka, njeni dramatični detalji, oversized androgini krojevi ramena i gotovo teatralna estetika podsećaju nas na još nešto: osamdesete u svom punom jeku! Ovo je odeća koja se ne izvinjava, a mi čekamo da vidimo šta je sledeće.

Arjé

Ovo su nezavisni modni brendovi koje ćemo pratiti u 2021. (фото 10)

Arjé je brend koji ima s.a.v.r.š.e.n.e zimske komade (a i letnja kolekcija je nešto posebno). Iza brenda stoji par Bessie i Olivier Corral koji je uspeo da uhvati besprekornu ravnotežu prefinjenosti i fluidnosti. Od 2016. godine kada je brend započeo svoj život, oni se drže istih principa i rutine: tri kolekcije godišnje koje su dostupne u ograničenim količinama brzo nakon revije, održiva proizvodnja u Evropi i svesno uživanje u procesu stvaranja. Sve sa svrhom, sve sa merom i očaravajućeg dizajna. Prodato.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor