Pretraga

Style Diary: Fotografkinja Katarina Sharon otkrila nam je tajnu svog stila

Style Diary: Fotografkinja Katarina Sharon otkrila nam je tajnu svog stila

Tekst: Jelena Karakaš

Danilo&Sheron su sinonim za wedding i modne fotografije koje su bajkovite, šik i nose snažnu priču u sebi. Ženska polovina foto dua, Katarina je tokom godina rada postala prepoznatljiva i po svom svedenom stilu, koji je idealan za dinamične dane ispunjene fotkanjem, a opet je dovoljno ličan i autentičan da zapazimo nežne nijanse modne igre koju ona upražnjava iz dana u dan. Zato smo poželeli da saznamo više o tome šta čini njen garderober i kako od omiljenih komada gradi kombinacije koje uvek izgledaju sveže i drugačije, istovremeno zadržavajući odrednicu – vanvremenski. Sprovela nas je kroz kombinacije koje su njene go to rešenje za svaku prigodu.

Style Diary: Fotografkinja Katarina Sharon otkrila nam je tajnu svog stila (фото 1)
Style Diary: Fotografkinja Katarina Sharon otkrila nam je tajnu svog stila (фото 2)

Kako bi opisala svoj stil?

Još uvek ne znam da li postoji tačna definicija mog stila, ali trudim se da on prati sledeće reči: basic, timeless, modern, monochrome, feminine but masculine. Nešto najbliže normcore stilu.

Style Diary: Fotografkinja Katarina Sharon otkrila nam je tajnu svog stila (фото 3)
Style Diary: Fotografkinja Katarina Sharon otkrila nam je tajnu svog stila (фото 4)
Style Diary: Fotografkinja Katarina Sharon otkrila nam je tajnu svog stila (фото 5)

Šta čini osnovu tvog garderobera?

Osnovu mog garderobera čine basic komadi koje sakupljam već godinama. Kada biste otvorili moj ormar odmah biste mogli da zaključite da u njemu dominiraju stvari crne boje. Potrudila sam se da imam što više stvari koje mogu lako da kombinujem sa ostatkom. Iako nikada nisam sa namerom sklapala capsule wardrobe, mislim da je moj upravo jedan takav. Bele košulje, crne majice dobrog kroja, haljine koje mogu uz par detalja da outfit pretvore iz dnevnog u večernji, sakoi koji nikada neće izaći iz mode, torbe koje će se jednog dana naslediti...

Gde najčešće nabavljaš komade koji će postati tvoji omiljeni?

Kako živim u Somboru, malom gradu koji nema neku zanimljivu ponudu radnji u kojima bih ja kupivala, pre nekih desetak godina sam prvi put ušla u second hand prodavnicu čisto da vidim šta tu ima... Iznenadila sam se ponudom i početnička sreća je bila na mojoj strani, te sam odmah probašla nekoliko baš dobrih komada koje i dalje volim da nosim. Tako da su second hand prodavnice definitivno jedne od mojih omiljenih mesta za shopping. Tamo sam iskopala omiljeni pepito Ralph Laurent sako za samo 100 dinara.

Imam i tu sreću da sam od mame i tetke nasledila dosta dizajnerskih vintage komada poput Prada Nylon ranca iz prve serije, mini Fendi torbice, mog omiljenig Gucci kaiša, Dior sunačanih naočara i mnogih drugih stvari koje zauzimaju posebno mesto u mom ormaru. I dalje se najviše obradujem kada pronađem neki dobar komad koji se više ne proizvodi i koji samo ja imam.

Style Diary: Fotografkinja Katarina Sharon otkrila nam je tajnu svog stila (фото 6)
Style Diary: Fotografkinja Katarina Sharon otkrila nam je tajnu svog stila (фото 7)
Style Diary: Fotografkinja Katarina Sharon otkrila nam je tajnu svog stila (фото 8)

Tvoj posao zahteva od tebe da pomiriš praktičnost i eleganciju kako ti to polazi za rukom?

Tako je! S obzirom da fotografišem luksuzna venčanja, od mene se očekuje da na svakom tom događaju izgledam elegantno. U isto vreme moram da budem izuzetno mobilna 10-12 sati taj dan i da držim fotoaparat u ruci, pa čak i da potrčim kada zatreba. Zato je udobna duga crna haljina moj najčešći izbor. Kada na nju dodam elegantnu torbicu i dobre cipele uvek je zadatak ispunjen. U poslednje vreme takođe praktikujem da nosim odela koja kombinujem sa najudobnijim Birkenstock Arizona papučama i tako mogu satima da se krećem bez problema.

Volim kada su odela koja nosim muškog kroja i nikako nisam uspevala da pronađem takva. A onda sam nedavno u muškoj Zari odlučila da probam jedno da vidim kako mi stoji. To je bilo to - odelo koje mi leglo savršeno! Eto savet za devojke koje traže isto.

Style Diary: Fotografkinja Katarina Sharon otkrila nam je tajnu svog stila (фото 9)
Style Diary: Fotografkinja Katarina Sharon otkrila nam je tajnu svog stila (фото 10)

Koje komade ne skidaš ove sezone?

Trenutno sam na moru i moram da priznam da nisam skinula sa sebe basic belu košulju koju je Vanja Milićević dizajnirala za Extreme Intimo. Taj komad jednostavno ide uz sve. Zatim je tu i mala Gucci torbica koju sam kupila polovnu na internetu od devojke kojoj nije odgovarala veličina. Ja je evo ne skidam već dva meseca, jer svakom outfitu legne savršeno. Takođe, Birkenstock papuče uvek i zauvek. Nisam neko ko stvari nosi samo jednu sezonu. Kod mene stvari traju i traju... Tako da ćete me u ovome videti i sledeće godine.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor