Pretraga

Style Diary: Ivana Maksimović Hasečić nam je pokazala kako stil može biti istovremeno klasičan i upadljiv

Style Diary: Ivana Maksimović Hasečić nam je pokazala kako stil može biti istovremeno klasičan i upadljiv

Tekst: Jelena Karakaš

Brend Ivane Maksimović Hasečić smo vam već predstavili, zaista Ivana Ma haljine su dašak svežeg vazduha na našem tržištu i stvorene se za sve žene koje prate svoje stilske impulse i trendove prilagođavaju sebi uz obilato korišćenje printova i boja. Sama Ivana je personifikacija svega što njen brend predstavlja, Ivanina odvažnost je vidljiva u svakom danu: od ležernih dnevnih odevnih kombinacija, sve do glamuroznih stilskih pogodaka za veče. Ono što je sasvim sigurno jeste da ona nikada ne ostaje neprimećena! Ume da sklopi kontrastne komade i da ih ponese sa neverovatnom lakoćom, a ono što je vidljivo u njenom stilu jeste da se prvenstveno kroz modu - zabavlja! Uklopiće perje, arabeske i kristale, u lokalni burger restoran poneće sako sa šljokicama, od vintage stolnjaka napraviće maksi haljinu… Za nju je moda prilika da ispriča priču, da se igra i ostavi trag gde god da krene. Baš kao što njeno prezime asocira Ivana Maksimović je zaista kraljica primenjenog maksimalizma. Čuli smo se sa njom između dva putovanja i otkrila nam je sve o svojim stilskim kodovima.

Style Diary: Ivana Maksimović Hasečić nam je pokazala kako stil može biti istovremeno klasičan i upadljiv (фото 1)
Style Diary: Ivana Maksimović Hasečić nam je pokazala kako stil može biti istovremeno klasičan i upadljiv (фото 2)

 

Kako bi opisala svoj stil?

 

Ja imam strašno jak lični stil i ovo je mnogo teško pitanje. Prvenstveno sam slobodna u izrazu i sigurna u sebe. Mogu da obučem zlatnu jaknu u samoposlugu ili spavaćicu na bal. Inspirisana sam životom, mestima, prošlošću, umetnošću, ne toliko samom modom. Za onog ko razume moji komadi su u stvari klasični ali način na koji ih spajam je upadljiv.

 

 

Šta čini osnovu tvog garderobera?

 

Marame, tona nakita, dugačke haljine, kratke pantalone, šeširi, perije, stari vez, kaubojske čizme. Nema osnove. Kreativni stalno promenjljivi proces.

 

Style Diary: Ivana Maksimović Hasečić nam je pokazala kako stil može biti istovremeno klasičan i upadljiv (фото 3)
Style Diary: Ivana Maksimović Hasečić nam je pokazala kako stil može biti istovremeno klasičan i upadljiv (фото 4)

 

Koji komad planiraš da ne skidaš ove sezone?

 

Nikada ne skidam “dva kilograma” zlata sa sebe. Teške lance oko nogu, debele narukvice, lance uvijene oko prstiju, prstenje. Odlična sam meta za lopove i težak problem za aerodromsku bezbednost.

 

 

Gde najčešće kupuješ?

 

Garderobu dizajniram sama ali volim da kupujem kad putujem. Kupujem bilo gde od starih narodnih haljina na Kalenic pijaci do kašmirskih marama u Hermesu, od trskanih šešira koje nose skupljači pirinča u poljima na Baliju do dijamantskih mindjuša u Antverpenu. Nikad ne gledam sajtove sa garderobom. Nikad nemam najnoviju kolekciju nečega, to mi je dosadno.

 

Style Diary: Ivana Maksimović Hasečić nam je pokazala kako stil može biti istovremeno klasičan i upadljiv (фото 5)
Style Diary: Ivana Maksimović Hasečić nam je pokazala kako stil može biti istovremeno klasičan i upadljiv (фото 6)

 

Koliko pažnje pridaješ aksesoarima?

 

Aksesoari su mi bitniji od garderobe. Oni me inspirišu. Recimo letos sam bila na svadbi u Firenci i u poslednjem momentu pred izlazak uzela svoje pantalone od zelenih šljokica, umotala ih i pričvrstila brošem i stavila na glavu kao turban.

 

 

Ivana Ma kreacije su asocijacija za čisto leto, koliko ti je inspirativno da sklapaš jesenje i zimske kombinacije?

 

Oblačenje je za mene kao video igrica, kao sklapanje mozaika. Kao kratka priča. Kao prazno slikarsko platno koje čeka da bude nacrtano. Uvek uzbudljivo i izazovno. Bez problema letnja haljina na bundu i gumene čizme na spavaćicu. Ja se brzo oblačim.

 

Style Diary: Ivana Maksimović Hasečić nam je pokazala kako stil može biti istovremeno klasičan i upadljiv (фото 7)
Style Diary: Ivana Maksimović Hasečić nam je pokazala kako stil može biti istovremeno klasičan i upadljiv (фото 8)

 

Koliko dizajniranje za Ivana Ma brend utiče na tvoje oblačenje?

 

Ivana ma brand je letnja i ženstvena strana mene. Ivana ma je moj “holiday mood” ali pored tog oblika imam još mnogo modnih života.

 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor