4 uobičajene modne greške koje pravimo tokom leta i saveti kako da ih izbegnemo

19.07.2023.
RECOMMENDED

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/07/670x830-2.png

Ljudi se leti dele na dve grupe- ona koja je jedva dočekala sunce i famoznih 40 stepeni i druga, koja celo leto provodi pod klimom i izlazi napolje samo kada sunce zađe. Kojoj god grupi da pripadate, sigurno ćete se složiti sa činjenicom da leto i nije baš najsjajniji period za oblačenje. Prelasci iz toplog u hladne prostorije, odlasci na more gde je velika vlaga, sve to može biti prepreka za pronalaženje pravog outfita. Poslednje što želimo jeste da nam bude pretoplo ili da nam se pojave fleke od znoja, zar ne?

Uzeli smo u obzir sve te činjenice i sastavili listu najčešćih modih grešaka koje pravimo leti, kao i savete kako da ih izbegnemo. Pa, da počnemo!

NOŠENJE MATERIJALA KOJI NE DIŠU

Najgore što smo telu možete učiniti leti jeste da izaberete materijale koji zadržavaju toplotu. U te materijale spadaju, recimo, poliester i džins i oni će prouzrokovati da se znojite. Umesto ovih, predlažemo vam da nosite lan, koji je već zagospodario trendovima za ovo leto. Lan je prirodni, lagani materijal koji reguliše temperaturu, upija vlagu i ne zadržava toplotu. Bilo da odaberete haljinu ili košulju i pantalone, verujte nam, nećete pogrešiti.

INVESTIRANJE U NEKVALITETNE NAOČARE ZA SUNCE

Sunčane naočare veoma su važan modni detalj leti, ali ono što često zaboravljamo, to je da je njihova funkcija mnoog više od puke mode- one štite naše oči od UV zračenja. Zato, pri sledećem izboru naočara, nemojte biti lenji i pogledajte sitni štampani tekst na modelu koji kupujete i vidite da li 100% štiti od zračenja. Pristupačniji modeli naočara uglavnom nemaju ovakvu vrstu zaštite, pa vas mi ovim putem podstičemo da uložite u jedan dobar i kvalitetan par, s obzirom da su to oni aksesoari koji traju godinama, pa i decenijama.

IZBOR NIJANSI GDE ĆE SE LAKO VIDETI ZNOJ

Kada dođe leto, nisu sve nijanse jednake. Naprotiv, određene nijanse vam nikako neće biti saveznik s obzirom da će, kada temperature porastu, biti sklonije prikazivanju fleka od znoja. Naravno, ne treba u potpunosti izbaciti ove boje, ali je naš savet da dobro promislite šta ćete obući u skladu sa prilikom i dobom dana. Nijanse crne i bele uvek su sigurnije od svetlijih. Pored toga, odeća sa patternima takođe vam može pomoći da diskretno sakrijete fleke od znoja.

NOŠENJE USKE ODEĆE

Bilo da nosite uske farmerke ili uske haljine, tesna odeća uvek izaziva dodatnu toplotu kada temperature porastu. Zato ovakvu odeću treba izbegavati leti, uključujući i kaiše koji stežu i uske helanke (Pored toga što izaziva dodatnu toplotu, ukoliko ste stegnuti, na visokim temperaturama može da vam ne bude dobro). Umesto toga, nosite široke, udobne komade, kao što su široke pantalone palazzo stila ili lepršave bluze. Verujte nam, opušteni look će vam pomoći da se osećate prijatno tokom toplih dana. Duge lepršave haljine i mini suknje takođe su veoma dobra ideja.

Saznaj više:
Povezani članci: