Osam novih danskih brendova koje treba da imate na svom radaru

13.08.2019.
RECOMMENDED

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/08/kopen_cover.jpg

I dalje sređujemo utiske sa CFW

Zahvaljujući globalnoj Skandi groznici koja već godinama trese dizajn i street style-a devojaka sa te strane sveta (ko uopšte može da se seti kada je prvi put čuo ko je Elin Kling) već neko vreme smo zaljubljeni u dansku modu. Ok, nema ko ne zna za Ganni i njihovu haljinu na preklop koja je planetu zauzela na juriš pre koju sezonu. Od puf-rukava haljina sa etiketom Rotate Birger Christensen ne može da se živi (ali prelepa je pa nam ne smeta). Sada kada je Nedelja mode u Kopenhagenu jedina, pošto je ona u Stokholmu ukinuta, pratili smo je i sa više pažnje nego obično i – bili bogato nagrađeni! Insta stories su se samo ređale pa smo, pored uzbudljive odeće, imali priliku i da vidimo Jenny Walton i Scotta Schumana kako igraju po kiši na jednoj od revija. Kada saberemo utiske i podvučemo modnu crtu, ovih osam brendova su nam nova dragocena otkrića. Pa, nije ni Kopenhagen na kraj sveta, zar ne?

Blanche

 

Iako ima francusko ime, nema dileme da je ovo potpuno danski i sustainable brend fokusiran na odeću od džinsa. Osnovale su ga prijateljice Fredin i Bech 2017. godine i već sledeće godine dobile podršku magazina Vogue. Blanche je namenjen ženama i prave ga žene. Jednostavno, večno, sa posebnom pažnjom na detalje, uz njih je tako lako odlučiti se za komade proizvedene od organskih i recikliranih tkanina po najvišim etičkim standardima.

Brøgger

 

Iako je luksuzni brend tehnički baziran u Londonu, danska dizajnerka Julie Brøgger je za svoj debi na pisti odabrala Nedelju mode u Kopenhagenu. Kolekcija je igra ženstvenosti i muževnosti i varira od najmekših silueta pa sve do moćno preciznih krojeva i sve vreme jednako balansira između odeće za veče i dan. Ovo je igra beskrajnih kombinacija i jako želimo da se u nju uključimo.

Cecilie Bahnsen

 

Finalistkinja LVMH nagrade, Cecilie je osnovala svoj brend 2015. godine. Uvek na raskrsnici visoke mode i konfekcije, ovo je brend koji brzo postaje sinonim za opušteno ženstven stil. Savršen spoj uticaja francuske mode i skandi životnoj filozofiji, i ova kolekcija kombinuje zanatsku veštinu i finiš sa arhitektonskom igrom volumena i oblika. Njeni kontrasti mekoće i strukture, minimalizma i maksimalizma na najbolji način prikazuju različita lica savremene žene.

Custommade

 

Na sam pomen Skandi maksimalizma, morali smo da zastanemo i dobro obratimo pažnju. Ovaj brend je nešto poput egzotične ptice skandi mode i pravi odeću koja bi se savršeno uklopila u brzi put do Pariza. Christian Dam, osnivač i Anne Rasmussen, glavna dizajnerka vole razigranu girly estetiku koja se posebno ogleda u materijalima luksuznih tekstura i boja spojenim sa bezvremenskim krojevima.

Hofmann Copenhagen

 

Dizajnerka Heidi Hofmann je, pre nego što je osnovala svoj brend 2011. godine, ispekla zanat radeći za kuće Chloé, By Malene Birger i DAY Birger et Mikkelsen. Inspiraciju crpi iz umetnosti i što je više nego očigledno u njenim nesvakidašnjim ali nosivim printovima i ležernim komadima. Ovo je apsolutno bezvremenska odeća sa ozbiljnim karakterom koji ostavlja mesta za individualnost.

Munthe

 

Brend koji je praktično veteran danske scene posvećen je kvalitetu i moćnoj ženstvenosti, a najnovija kolekcija inspirisana je rumunskim vajarom Constantinom Brâncuși i njegovom izjavom da “biti pravi podrazumeva mnogo više nego samo ličiti na prirodu.” Oversized pletenina, pruge i karirani dezeni uz ekstravagantne i eklektične detalje su besprekoran miks udobnosti i kvaliteta.

Remain Birger Christensen

 

Zvuči poznato? Nakon što je njihov brend Rotate, iza kog stoje Jeanette Madsen i Thora Valdimars postao globalni hit, danska prodavnica Birger Christensen je prvi put revijom predstavila još jednu svoju marku. Remain donosi sve što želimo u svojoj svakodnevnoj garderobi – komade inspirisane muškom modom, naglašena ramena, savršene bele košulje – u neutralnoj paleti razbijenoj ružičastim i bordo tonovima.

Samsøe & Samsøe

 

Brend je otpočeo svoju ljubavnu priču sa odećom davne 1993. godine kada su braća Klaus i Preben Samsøe odlučili da istoimenoj liniji nakita dodaju i premium majice i trikotažu, u to vreme, prevnstveno za muškarce. 2000. godine kreativno kormilo su preuzeli Peter Sextus i Per Ulrik Andersen i pretvorili ga u internacionalnu marku koja prevazilazi trendove i postaje sinonim za sofisticiran danski stil.

Saznaj više:
Povezani članci: