Ovo su svi trenuci vredni pomena sa Nedelje mode u Milanu

01.03.2021.
RECOMMENDED

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/03/fwcover.jpg

Neke stvari su nas pomerile iz mesta (Valentino a capella koncert), neke prosto zabavile (Moschino), neke nažalost opet razočarale (Fendi) ali uzbuđenje za vreme Nedelje mode u Milanu i dalje itekako postoji. Izdvojili smo za vas sve trenutke koje ne smete propustiti.

(DE)KODIRANJE PRADE

Svi smo se obradovali spoju iz snova koji čine Miuccia Prada i Raf Simons, a sada konačno imamo priliku da zavirimo u njihovu viziju života nakon pandemije: tegljivi kombinezoni sa živopisnim radom, XXL bomber jakne, svetlucave haljine (koje Miuccia obožava) i kaputi sa aplikacijama koje se presijavaju. Samu reviju pratilo je njihovo uključenje uživo – nova tradicija digitalnih prezentacija brenda Prada, u toku kog je ovaj kreativni dvojac razgovarao o kolekciji i samom Prada dnk sa prijateljima među kojima su se našli Marc Jacobs, Hunter Schafer i Derek Blasberg.

CRNO-BELI VALENTINO SVET

Pier Paolo Piccioli kao da nam je čitao misli kada zamišljamo modu posle pandemije. Paleta koja se gotovo isključivo sastoji iz crne i bele – što vidimo prvi put kod ove modne kuće poznate po koloritu – i kolekcija koja gotovo da podseća na uniformu. Fokus je na igri proporcija i slojevitog oblačenja te različitim teksturama i materijalima, a mi smo oduševljeni na koji način se Piccioli poigrao jedinstvenim Valentino nasleđem i prilagodio ga budućnosti. Ne propustite da odgledate celu prezentaciju i nikako ne isključujte ton – zahvalićete nam se kasnije.

MAX MARA KRALJEVSTVO

Kreativni direktor brenda Max Mara, britanski kreator Ian Griffiths, prikazao nam je kolekciju inspirisanu kraljicom. Tu su svilene marame u kombianciji sa legendarnim teddy kaputima, štepane lovačke jakne (kao stvorene za škotska brda), aran džemperi, kiltovi od organdina i cipele za pešačenje. Sve zajedno? Garderoba za šetnju za koju nismo ni znali koliko nam je falila u životu. 

MOSCHINO I GLAMUR STAROG HOLIVUDA

Ovaj put, Jeremy Scott je napravio reviju unutar revije, parodiju na nekadanje „salonske prezentacije“ koje su bile popularne četrdesetih i pedesetih. Da, ovo je više teatar nego klasična konfekcija ali kada je Moschino u pitanju, nije da smo se mnogo začudili. Tu su ironične izvdebe haljina kao od džakova (aluzija na Marilyn Monroe u džaku za krompir), Amber Valetta u zlatnom kostimu od veštačke kroko-kože i sa repom krokodila, Maye Musk koja je vodila program u biserima i maloj crnoj haljini, dok su se Dita Von Teese i Winnie Harlow od zvanica prebacile u modele (sačekajte do samog kraja). 

MLADA NADA DANIEL DEL CORE

U okviru ovog virtuelnog prvog reda Instagrama, brend Prada svakako je svoj zadatak shvatio najozbiljnije pa ni efekat nije izostao. Osim što se činilo da su brendirali kompletne feedove, kombinacije koje su ovom prilikom ponele njihove ambasadorke zaista su s.v.e. (a o špicastim salonkama sa jezikom u žutoj i narandžastoj da ni ne govorimo). Sledeći korak? Prekrivka za gips od perja koji je preko slomljene ruke ponela Sarah Pulson i Zlatni globus.

Saznaj više:
Povezani članci: