Tajna veza: Otkrivamo značenje poludragog i dragog kamenja

  25.04.2023.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/04/Cover_Kazimirowa.jpg

  Mnogo je razloga zbog kojih smo zaljubljeni u poludrago i drago kamenje. Neverovatne nijanse i način na koji prelamaju svetlo su svakako jedan od njih, kao i način na koji mogu da utiču na raspoloženje samim svojim izgledom, ali poznato je i da se svakom od njih pripisuje neko posebno značenje. Mnogi veruju da nam lična sklonost prema nekom od njih zapravo govori šta nam je potrebno u životu i da, birajući nakit sa njim, nepogrešivo biramo „ono što nam treba“.

  Ko još nije video neki komad nakita za koji je odmah osetio da mu „pripada“? Istina, kada se nađete na magičnom mestu kakvo je Kazimirowa Jewelry&Watches, velike su šanse da srce počne da vam se koleba u svoj toj lepoti. Možda baš značenje može da bude presudno za vaš odabir – pošto su svi komadi jednako maestralno dizajnirani – i zato smo spremili listu onih koji su nam najdraži. Neki su već nadaleko poznati, poput ametista ili tirkiza, dok su neki ređi, poput dimnog kvarca, pravo otkrovenje. Prelistajte ih sad, zahvalite nam se kasnije.


   1   AMETIST


  Ovaj očaravajući ljubičasti kamen je jedan od najvoljenijih u celom svetu, a boja mu se kreće od svetlo do tamno ljubičaste, čak i purpurne. Ametist se smatra moćnim kamenom koji onome ko ga nosi donosi isceljenje, duhovni napredak i mir, pa nije ni čudo što je nakit koji je njim ukrašen uvek na ceni. Posebno ga volimo zbog neprikosnovene elegancije ali i toga što se prelepo kombinuje sa drugim vrstama dragog i poludragog kamenja.


   3   DIMNI KVARC


  Fascinantan i elegantan kamen čija popularnost samo raste. Njegova boja može varirati od izuzetno svetle ružičaste, preko onih sa laganom primesom ljubičaste i sve do onih sa narandžastim podtonom. Iz tog razloga svako može da pronađe ružičasti safir koji odgovara individualnoj nijansi i podtonu kože. Ružičasta jednostavno zraci ženstvenošću ali i snagom. Veruje se da ovaj kamen ima više značenja: da donosi sreću, pomaže u nevolji i teškim periodima, kao i da privlači ljubav. 

  Saznaj više:
  Povezani članci: