Penelope Cruz i Brad Pitt zajedno na ekranu: Kako je došlo do zavodljive CHANEL kampanje?

06.03.2024.
RECOMMENDED

Čak i kad je Chanel u pitanju, publika retko kada dodeljuje aplauz pre same kolekciju. Ipak, tačno to se desilo na reviji u Parizu juče. Zašto? Ukratko – Penelope Cruz, Brad Pitt i crna 11.12 Chanel torba.

Chanel Brad Pitt Penelope Cruz

Dva dobitnika Oskara su se prvi put u svojim karijerama zajedno pojavili na ekranu. U pitanju je kratkometražni filmu u kom kultna Chanel torba igra značajnu, premda nemu, ulogu.

Film je prikazan pre predstavljanja nove kolekcije na Nedelji mode u Parizu. Režirao ga je Inez & Vinoodh, kao omaž francuskom new wave klasiku iz 1966. godine pod imenom A Man and a Woman. U originalnom filmu, Anouk Aimée i Jean-Louis Trintignant tumače roditelje koji su izgubili svoje partnere i slučajnu se upoznaju u internatu gde im odsedaju deca.

MV5BMmE4ZDAyYTUtM2VlZC00ZjFjLWJmZmQtYjM5MTNiNGJmMmY3XkEyXkFqcGdeQXVyMjUzOTY1NTc@. V1
A Man and a Woman, 1966

Inspiracija ovim filmom se ogleda u ključnoj sceni gde dva glavna lika sede jedan nasuprot drugom u restoranu hotela Deauvilleu. U originalnoj sceni, Aiméeina sopstvena Chanel torba postavljena je na stolu između njih. Ta ista postavka se ponavlja i u novom filmu sa Penelope Cruz i Brad Pittom.

Pozadinska muzika tokom početka revije, i posle kraj filma, je bila Sexy Boy od grupe Air. O simboličnoj postavci Chanel torbe na stolu između dve najveće ličnosti iz Holivuda, Virginie Viard je rekla: „To je objekat želje koji inspiriše snove, koji me tera da sanjam.“

Ceo snimak pogledajte ovde:

Saznaj više:
Povezani članci: