Picnic at Hanging Rock: Film koji je INSPIRISAO modni svet

24.10.2023.
RECOMMENDED

Od modnih kuća Fendi i Rodarte u 2017. godini do sanjivo romantične estetike koja vlada kod dizajnera kao što je Simone Roche, Picnic at Hanging Rock je već decenijama izvor inspiracije za modnu i beauty industriju.

Picnic at Hanging Rock moda 6

Picnic at Hanging Rock film moda 1
Picnic at Hanging Rock moda 4 1

Ovaj triler iz 1975., koji je režirao Peter Weir, prikazuje svakodnevni život mladih žena i njihovih učiteljica u internatu. Tokom letnjeg odmora, par studentkinja i jedna učiteljica nestanu bez traga. Dok se ostali suočavaju sa neznanjem koji okružuje njihov nestanak, nevino i idilično leto pretvara se u nešto daleko mračnije. Picnic at Hanging Rock je film koji je inspirisao mnoge modne i beauty kampanje, kao što je poznata reklamuaza Marc Jacobs Daisy Trio parfem.

U kontrastu sa radnjom filma, njegova estetika je prepoznatljiva po svojoj Alisa u zemlji čuda atmosferi, gotovo kao da se radi o jednom daleko lepšem, paralelnom svetu.

Picnic at Hanging Rock moda 3 3
Picnic at Hanging Rock moda 5 1

Bele čipkane haljine sa izraženim okovratnicima, puštena kosa prirodno razbarušena vetrom, minimalna šminka u kome je fokus na čistoj koži i ružičastim obrazima, suptilne bele mašne koje održavaju polu podignutu frizuruPicnic at Hanging Rock je i danas ideal nežne estetike i romantičarskog dizajna.

Saznaj više:
Povezani članci: