Modna manija zvana Priscilla

  17.03.2024.
  RECOMMENDED

  Priscilla Sofije Coppole jedan je od filmova o kojem se mnogo pričalo prošle godine i koji se očekivao s nestrpljenjem. Početkom marta je konačno počeo da se distribuira u evropskim bioskopima, domaća publika imala je priliku da ga pogleda na ovogodišnjem Festu, a ako ste propustili priliku da ga vidite, očekuju vas lepe vesti – film o ženi kralja rokenrola, Elvisa Presleyja, u naše bioskope stiže 11. aprila.

  Visoko estetizovan, kao svaki Sofijin film, jedan od razloga njegove popularnosti jeste i to što kralja rokenrola igra Jacob Elordi, kao i to što u fokus nije stavljen Elvis, već je priča ispričana iz ugla njegove žene. Priscilla Presley savršeno je oživela na ekranu zahvaljujući fenomenalnoj Cailee Spaeny, našoj Girl Crush. Sem priče o njoj, publika je dobila priliku da se priseti Priscillinog modnog stila, nakon čega je TikTok poludeo – puf rukavi, visoke frizure, cveće u kosi, babydollovi, suknje i haljine A kroja, marame, svileni ogrtači preplavili su društvene mreže. Dok pratimo evoluciju glavne junakinje, pratimo i evoluciju njenog izgleda – kako od slatke devojčice postaje modna ikona šezdesetih i sedamdesetih.

  Pogledajte izgled prave Priscille Presley – kroz decenije, OVDE.

  priscilla presley 1

  Ako se iza kapije čuvene vile Graceland, u kojoj je živela porodica Presley, krije pad u pakao, iza modnog razvoja Priscille Presley, krije se prava moć. Kada na početku privuče pažnju Elvisa, Priscilla Presley ima samo 14 godina, i u tom trenutku lepa crvenokosa neguje izgled pristojne devojčice.

  Kasnije, pod uticajem voljenog, njen nevini babydoll stil počinje da evoluira i koketira sa seksi i glamuroznim šezdesetim. Tu su mikro haljine, prozračni kućni ogrtači, volani, mačkaste naočare za sunce, mnogo traka za kosu i girly boje. Priscilla prvo postaje savšena Lolita, a potom i femme – fatale.

  priscilla presley 3

  Priscilla na TikToku

  Zanimljivo je da preko 6 decenija kasnije upravo taj njen Lolita izgled rezonira sa Generacijom Z, koja ne prestaje da slavi „koketnu estetiku“ na društvenim mrežama, posebno na TikToku, gde hešteg #priscillapresleystyle broji čak 6,8 miliona pregleda.

  Ovaj izuzetno ženstveni stil, romantičan, mogli smo da vidimo i na pistama, kada su dizajneri prikazivali kolekcije za proleće – leto 2024. Nakon piste, Priscilla postaje ikona street-style mode.

  priscilla 4

  Zanimljivo je da su gotovo sve junakinje iz filmova Sofije Coppole inspirisale modnu scenu u nekom trenutku. Priscilla to radi na početku 2024, pre dvadeset i pet godina na trendove tog vremena uticale su junakinje iz njenog filma Virgin Suicides, a nekoliko godina kasnije i ekscentrični izgled njene Marije Antoanete. Može se reći da je modno inspirativan i lik koji u filmu Izgubljeni u prevodu tumači Scarlett Johansson.

  Fotografije: Pinterest

  Saznaj više:
  Povezani članci: