Buro. Wishlist: Sve što nas motiviše (i inspiriše)

01.02.2024.
RECOMMENDED

Sa hedonizma i ušuškavanja smo prešli na red, rad i disciplinu. U skladu sa tim, novi izbor redakcije je inspirisan komadima koji će nas ispratiti u svakodnevnim navikama, obavezama i ritualima (i motivisati nas ukoliko padnemo).

Od garderobe, detalje za kuću i knjige koje podstiču na razmišljanje, ovo su stvari koje želimo.

Novi talas – Haikure Bethany Zip

image0

Skoro sam otkrila Haikure, sustainable brend koji me je potpuno oduševio. Brend potiče iz Italije i donosi potpuno novi vajb kada je u denim u pitanju. Farmerke, haljine, jakne… sve što nude je u vrlo interesantnim i inovativnim krojevima i bojama. Kod nas se mogu kupiti u Nicolas Concept Store (u Uzun Mirkovoj ulici), a ja sam se upisala na wishlist za Bethany Zip model u sivoj boji. Ne mogu da dočekam da ponovo budu dostupne u radnji!

Bojana Damjanović, izdavač i generalni direktor

Na (i u) rukama – Džonatan Frenzen i Rest Day Skincare

9788664574082 1 1 ung 680Wx510H removebg preview 1
324253199 694835775361543 7072360085790119956 n

Ako ćemo da pokrećemo priču iz edicije „kupujmo domaće“, probao sam melem za šake Rest Day, napravljen od prirodnih biljaka sa Stare planine. Gotivna mu je tekstura, nije ni previše masna, ni previše gusta, reklo bi se – taman. Svako ko svojim šakama hvata oštre predmete (stene pogotovo) ovo je priča kojom će, kako i ime kaže, umiriti svoje šake u danu odmora.

To je to što se tiče onoga što mi je na šakama, a kada je reč o onome što je u njima – u proteklim danima to je roman „Raskršće“. Od Džonatana Frenzena. Knjige ne čitam da bi mi promenile život, već da bih hranio, trenirao i održavao vlastiti stil. Frenzen ima baš poseban, nadaren do koske. Naklon i preporuka za talentovano pisanje!

Stefan Tošović, glavni i odgovorni urednik

Sunce i cveće – H&M Home keramička vaza

Wishlist

I dalje je hladno ali sve češće na scenu stupaju sunčani dani, što je dodatni razlog da se vikendom nateram da odem do pijace po sveže cveće. Bilo da je buket divljeg cveća, narandžastih lala, mimoza ili grana eukaliptusa, ostajem dosledna ovom mini ritualu. Tu stupa na scenu i odbir vaze. Imam nekoliko posebno dragih koje smenjujem, ali me ovaj komad iz H&M Home kolekcije oduvao. Pored toga što u ovu vazu može da stane veća količina cveća, prelepog je oblika i boje, te je sama po sebi jedinstven dodatak za bilo koju prostoriju. Sad uz to zamislite i buket dalija!

Anja Paspalj, izvršna urednica

U umetničkim vodama – Anselm

Film jednog od najvećih reditelja današnjice o jednom od najinovativnijih i najvažnijih slikara i vajara našeg vremena – Anselmu Kieferu, nešto je što ću pogledati na 6. Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma (DOK), a preporučujem ga svima koji vole filmove o umetnicima i umetnosti (festival traje od 1. do 4. februara u mts Dvorani).

Sniman u 3D tehnici i 6K rezoluciji, kažu da Anselm pruža filmsko iskustvo stvaralaštva umetnika koji istražuje ljudsko postojanje i cikličnu prirodu istorije, inspirisan književnošću, poezijom, filozofijom, naukom, mitologijom i religijom. Tokom više od dve godine, Wenders je pratio Kieferov put od rodne Nemačke do njegovog trenutnog doma u Francuskoj, povezujući faze njegovog života sa ključnim mestima njegove karijere koja traje više od pet decenija.

Jelena Milinčić, kreator sadržaja

Gutači vatre

gutaci vatre vv

U ovoj zbirci priča je reč o zrelim i odraslim ljudima čiji životi po difoltu ne mogu i nisu savršeni i pozitivni. Napisana realno i sa dosta humora. Prikazuje ljudski svakodnenicu. Život je kombinacija suza i smeha, ova zbirka takođe.

Ivana Kordić, kreator sadržaja

Saznaj više:
Povezani članci: