Francuski filmovi pod zvezdama: Počinje 6. Festival francuskog filma

  17.06.2024.
  RECOMMENDED

  Festival francuskog filma ove godine održava se 6. put, od 19. do 23. juna u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Zrenjaninu. I ove godine na festivalu će biti prikazana ostvarenja najnovije francuske kinematografije – pod vedrim nebom na Kosančićevom vencu, Silosima Beograd i u zvezdarskom parku Beograd bašta, ali i u mts Dvorani, kao i u sali Kulturnog centra Novog Sada i bioskopu Cine Grand Delta Planet u Nišu. Kum ovogodišnjeg izdanja je čuveni srpski glumac, reditelj i producent Dragan Bjelogrlić.

  festival francuskog filma

  Festival francuskog filma će u sredu, 19. juna u 21 čas na Kosančićevom vencu, otvoriti ostvarenje Nepoželjni autora Ladža Lija. Nakon projekcije biće održan razgovor sa rediteljem i glumcem Aleksijem Manentijem, publici poznatom po ulozi u filmu Čuvari formule.

  Tokom festivala biće prikazano još osam ostvarenja u glavnom programu, dok će OFF program – Ciklus sport na filmu biti posvećen Olimpijskim igrama koje se ove godine održavaju u Francuskoj. 

  drugi cin the second act foto 1

  U okviru Glavnog programa biće prikazan film koji je otvorilo ovogodišnji filmski festival u Kanu, Drugi čin Kentena Dipijea, kao i ostvarenja Druga runda Albera Dipontela, Gospodin Blejk Žila Legardinijea (glavna uloga Džon Malkovič), Kiselina Žista Filipoa, Povratak Katrin Korsini, Samo nas dvoje u režiji Valeri Donzeli, Slučaj Goldman Sedrika Kana i ostvarenje Van sezone autora Stefana Brizea.

  U okviru OFF programa posvećenog sportu publika će imati priliku da uživa u ostvarenjima Home Games Alise Kovalenko, Slalom Šarlen Favije i Veštice sa istoka Žilijana Faroa.

  slalom poster za ig

  Festival francuskog filma – važno:

  • Sve projekcije na otvorenom počinju u 21 sat, projekcije u Novom Sadu i Nišu počinju u 19 časova, dok će filmovi koji su na programu u mts Dvorani biti prikazani u 17 časova.
  • Ulaz na projekcije u Beogradu je slobodan, besplatne ulaznice za projekcije u mts Dvorani se preuzimaju 15 minuta pre početka projekcije, dok karte za Novi Sad i Niš koštaju 300 dinara.
  • Program na platou između dve kule poslovnog centra Ušće na Novom Beogradu biće održan od 4. do 7. jula.

  Festival francuskog filma održava se zahvaljujući Francuskom institutu u Srbiji, MegaCom Filmu i mts Dvorani. Podržali su ga Telekom Srbija kao generalni pokrovitelj, Mlekoprodukt – Ile- dE-France, MPC Properties, L’Oréal Balkan, TV5 Monde i Opština Stari grad.

  Više o programu na sajtu: OVDE, kao i na – sajtu Francuskog instituta u Srbiji,  kao i na društvenim mrežama.

  Fotografije: Promo

  Saznaj više:
  Povezani članci: