Posle Kana, Furiosa stiže u Srbiju

  15.05.2024.
  RECOMMENDED

  Furiosa je stigla – prvo na Kanski filmski festival, koji se održava od 14. do 25. maja, a onda dolazi u Srbiju, a kultni reditelj George Miller vraća nas u distopijski svet pustoši i ludila na točkovima, obogaćen neverovatnim kaskaderskim scenama i postapokaliptičnom dramom.

  U ovoje epskoj avanturi, koja je nazvana po glavnoj junakinji, oživljava je Ana Taylor-Joy, koja se hrabro suočava s nemilosrdnim izazovima opustošenog sveta. Uz Chrisa Hemswortha, u ulozi zastrašujućeg antagoniste Dementusa, ovaj prednastavak slavne franšize Mad Max donosi priču o počecima neustrašive heroine. Radnja filma Furiosa osvetljava početke omiljene ratnice, otkrivajući kako je preživela u svetu gde je vladavina sile jedini zakon. S povratkom proverene ekipe koja stoji iza Pobesneli Maks: Autoput besa, uključujući oskarovku montažerku Margaret Siksel i kompozitora Jankie XL-a, film Furiosa obećava da će biti spektakl za sva čula.

  Furiosa Mad Max saga 1

  Radnja filma Furiosa

  Uz impresivan vizuelni stil koji je postao zaštitni znak serijala, Furiosa postavlja novi standard u žanru akcionih filmova. Ovo je filmsko ostvarenje prepuno akcionih scena koje oduzimaju dah, dok istovremeno razotkriva emotivnu srž svojih likova, čineći film Furiosa jedinstvenom pričom o otporu protiv ugnjetavanja. Dok se ceo svet raspada, mladu junakinju otima i odvodi horda bajkera predvođena ratnim vođom Dementusom. Prolazeći kroz Pustoš, nailaze na naselje Citadela kojom vlada Besmrtni Džo. Dok se dva Tiranina bore za prevlast, Furiousa mora da preživi mnoge izazove u Pustoši, dok pokušava da se vrati kući. Publika će biti svedok njenog fizičkog petnaestogodišnjeg putovanja kroz pustoš, ali i njene unutrašnje borbe za pronalazak svog identiteta i osećaja pripadnosti.

  IMG 1399 photo KAELIN WADE 1

  Ovo remek-delo koje iznova definiše granice kinematografije, biće dostupno srpskoj publici u IMAX(R) i ostalim formatima u distribuciji Blitz filma pretpremijerno od 22. maja 2024.

  FUR JBR 094r photo JASIN BOLAND 1

  Film Furiosa: Bes se rađa produciraju George Miller i njegov dugogodišnji partner, producent i Oskarovac Doug Mitchell.

  – Uvek sam verovala da određeni likovi pripadaju određenim osobama, i ako nisu za tebe, tvoja odgovornost je da ih bukvalno „uhvatiš i pustiš“,  tako da mogu da pronađu svog pravog vlasnika. Sećam se da sam dok sam prvi put čitala scenario za film Furiosa pomislila: „Već osećam ovaj lik. I znam da će ovo biti veoma intenzivno iskustvo“ I zaista je bilo fascinantno, zahtevnije nego na bilo kojem drugom projektu. Iako sam bila veoma fokusirana na ulogu, svakog dana sam razmišljala o tome da kada sam bila mala ovo je sve što sam želela. Da mogu da se vratim u prošlost i kažem sebi kao osmogodišnjoj devojčici da će ovo biti moj legitimni posao, ovo će biti nešto što će ljudi tražiti od mene i da će ovo biti moj posao od devet do pet, bilo bi neverovatno. To je bio moj san, rekla je o svojoj ulozi Anya Taylor – Joy.

  Uz podršku A1 Pametnog putnog osiguranja i Xiaomi 14 Serije, BURO.Srbija vam donosi priče sa 77. Kanskog filmskog festivala.

  Tekst i fotografije: Promo (Jasin Boland, Kaelin Wade)

  Saznaj više:
  Povezani članci: