The Climate Game: Igrom do bolje planete

    05.05.2022.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/05/igrica_cover.gif

    Da li možete da spasete planetu od najgorih klimatskih posledica?

    Ovim pitanjem započinje The Climate Game, igrica zasnovana na objavljenim naučnim istraživanjima na temu klimatskih promena. Nastavljate da se igrate?

    Godine 2021. emisija ugljen-dioksida dostigla je rekordnih 36 milijardi tona godišnje. Da li tu emisiju možete da smanjite? Morate se baviti i drugim problemima i izazovima kako bi planeta ostala pogodna za život, a vi zaštitili ljude i prirodu.

    Ova igrica vas stavlja namesto svetskih lidera, a osnovno pitanje je na koji biste se način vi pozabavili klimatskim promenama. Globalne temperature su već drastično porasle u poređenju sa predindustrijskim prosekom, problemi se nižu, a vremena je sve manje.

    Imate tri kruga, koji pokrivaju godine od 2022. do 2050. da iskoristite svoje ogromne globalne moći kako biste smanjili emisije na nulu i održali optimalnu temperaturu. Dobra vest je da u ovome nećete biti sami, već možete izabrati svog savetnika.

    Odgovori će koštati više kako napredujete kroz igru, ali pametna ulaganja će vam vratiti poene. Ispraznite se u potpunosti i igra će se završiti. U toku igre, okolnosti će se menjati kao odgovor na vaše postupke, zato budite obazrivi.

    Srećno! Planeta računa na vas!

    Saznaj više:
    Povezani članci: