MOËT & CHANDON SLAVI ŽIVOT OD 1743.

13.11.2023.
RECOMMENDED

Slavimo život od 1743: Prestižni brend Moët & Chandon obeležiće 280 godina tradicije i postojanja jedinstvenim događajem u Cabaret club-u Lafayette.

Gosti će iskusiti jedinstvenu art de vivre i umetnost slavljenja Moët & Chandona ukorenjenu u samim genima kuće Maison. Moët & Chandon je najveći i najpoznatiji svetski proizvođač šampanjaca, čija istorija seže u daleku 1743. godinu u vreme francuskog vinara Claude Moët-a, koji je osnovao firmu, dok joj je međunarodni ugled  podario  njegov potomak Jean-Rémy Moët. On je bio taj koji je nasleđe pretvorio u simbol raskoši, zadovoljstva i ugleda.

Od kraljevskog dvora do crvenog tepiha, od Studija 54 do Grand Slamova, Moët & Chandon nas sve okuplja u uzbudljivim i posebnim trenucima u našem životu, nudeći univerzalni i raznovrsni portfolio šampanjaca za svaku priliku i ukus.

Šampanjci ove kuće su vrlo brzo stekli svoje poklonike među tadašnjom političkom elitom, pa su tako u njima uživali mnogi svetski vladari kao što su ruski car Aleksandar II, austrijski car Franjo II, britanska kraljica Viktorija i mnogi drugi. Jedan od najvećih ljubitelja Moët-ovih šampanjaca bio je i francuski car Napoleon koji je često uživao u bogatim gozbama na Moëtovom imanju i umeo da kaže: „Kada pobediš, zaslužio si ga! Kada izgubiš, potreban ti je!“

Ova praznična proslava u Beogradu će biti prilika da se posetioci podsete svih ovih slavnih ličnosti koje su itekako bile poznate po svom uživanju u šampanjcu. Osim pomenutog Napoleona, to su bile i Coco Chanel, Madame de Pompadour i Brigitte Bardot.

Za ovu posebnu priliku proslave 280 godina brenda Moët & Chandon, kreirano je samo 280 specijalnih boca limitirane serije za goste, dok će se atmosfera upotpuniti muzikom Lene Kovačević.

Saznaj više:
Povezani članci: