Girl Crush: Selena Gomez

03.06.2024.
RECOMMENDED

Selena Gomez je jedna od najuticajnijih i najtalentovanijih ličnosti svoje generacije. Ne verujete? Pogledajte samo kako su je dočekali na nedavno završenom Filmskom festivalu u Kanu – bila je jedna od najvećih zvezda na crvenom tepihu, njen film Emilia Perez zaradio je jedanaestominutne ovacije, a ona, zajedno sa još dve glumice iz ostvarenja Jacquesa Audiarda nagrađena Zlatnom palmom.

– Bio je to film koji kao da nam pripada… interakcija između ovih sestara, koje su toliko različite, ali se igraju jedna s drugom sve vreme, rekla je Greta Gerwig, ovogodišnja predsednica žirija u Kanu i dodala: „Izgledalo je kao da sve sijaju i da su jedno. Ako biste ih razdvojili, onda bi to potkopalo magiju onoga što su zajedno stvorile. Mislim da se svaka od njih ističe, ali zajedno su transcendentne”.

Lepe reči o Seleni i njene dve koleginice imala je i Lily Gladsotne, jedna od članica žirija na ovogodišnjem Kanskom festivalu: „One su jače kada odjekuju zajedno, pa smo ove godine odlučile da im svima dodelimo nagradu za najbolje glumice.”

A po čemu je tako posebna najsjajnija od njih, naša ovonedeljna girl crush, Selena Gomez?

Ko je Selena Gomez?

Karijera Selene Gomez obuhvata muziku, film, televiziju, modu, ali i beauty industriju, što je, zajedno sa njenim filantropskim radom, čini je izuzetno značajnom figurom u industriji zabave. Jedna je od najpraćenijih ličnosti na društvenim mrežama, sa milionskim brojem pratilaca na Instagramu, ali i drugim platformama. Sem što prisutnost na društvenim mrežama koristi za promovisanje rada, Selena mreže koristi i za širenje svesti o važnim društvenim pitanjima, retkim bolestima – otvoreno je govorila o svojim zdravstvenim problemima – 2017. godine je imala transplantaciju bubrega, a pre toga joj je dijagnostifikovan lupus, no pričala je otvoreno i o svojoj borbi sa anksioznošću i depresijom.

Selena je i neko ko se ozbiljno bavi humanitarnim radom –  angažovana je kao ambasadorka UNICEF-a od svoje 17. godine i učestvovala je u mnogim kampanjama širom sveta.

Rani život i početak karijere

Selena Marie Gomez je jedina ćerka Mandy Teefey i Ricarda Gomeza, rođena 1992. godine u Teksasu. Njeni roditelji su se razveli kada je imala pet, a odgajala ju je majka. Glumačku karijeru započela je sa sedam, pojavljujući se u seriji Barney & Friends. Široku prepoznatljivost stekla je glavnom ulogom (Alex Russo) u Disney Channel seriji Wizards of Waverly Place (2007–2012) – serija je doživela veliki uspeh i osvojila Emmy. Ovo je trenutak  Selena je postala jedan od najpoznatijih tinejdžerskih idola. Selena se pojavila u raznim filmovima kao što su Monte Carlo (2011), Spring Breakers (2012), The Fundamentals of Caring (2016) i A Rainy Day in New York (2019). Takođe je pozajmila glas Mavis u franšizi Hotel Transylvania. Veliki uspeh poslednjih godina doživela je sa serijom Only Murders in the Building (2023. ova uloga donela joj je Grammy nominaciju), a izbacila je i jedan dokumentarac u kojem govori o svom životu, My Mind & Me.

Osim glume, Selena je producentkinja popularne serije 13 Reasons Why (2017–2020) i HBO Max dokumentarca Selena + Chef.

Selena u beauty vodama

Selena je lansirala svoju liniju kozmetike, Rare Beauty, 2020. godine. Brend je poznat po svojoj misiji da promoviše mentalno zdravlje i autentičnost, a isto to radi i njen portal, ako niste znali, ona je jedna od osnivačica sajta Wondermind.

Muzika

Pored glumačke, Selena je vrlo aktivno gradila svoju muzičku karijeru. Započela je kao deo benda Selena Gomez & the Scene, koji je izdao tri albuma: Kiss & Tell (2009), A Year Without Rain (2010) i When the Sun Goes Down (2011). Bend je imao nekoliko hitova, uključujući Naturally i Love You Like a Love Song. Kada se upustila u solo vode, objavila je tri studijska albuma, koji su svi dospeli na vrh Billboard 200 TOP liste po izlasku, kao i EP na španskom jeziku.

Gomez je redovno bila prisutna na Billboard Hot 100 listi. Njen prvi hit koji je dospeo u Top 10, Come & Get It, pojavio se u aprilu davne 2013. Hitovi su postale i pesme: The Heart Wants What It Wants, Good For You sa A$AP Rockyjem, Same Old Love i Hands To Myself. U novembru 2019. to je postala pesma Lose You To Love Me, koja je dostigla prvo mesto pre nego što je uključena na Selenin treći album, Rare.

Ljubavni život

Ništa manje interesantan je i njen ljubavni život. Veza sa Justinom Bieberom koja je trajala oko 10 godina, od njihovih tinejdžerskih dana (upoznali su se 2009. godine), potom veza sa Weekendom – punile su stupce novina i portala. Danas je u srećnoj vezi sa muzičkim producentom Bennyjem Blancom i za razliku od prethodnih veza, o ovoj otvoreno priča.

selena gomez

Selena je vezu sa muzičkim producentom potvrdila na društvenim mrežama u decembru 2023. godine, nakon 6 meseci zabavljanja. Par se inače poznaje dugi niz godina i radio je zajedno, na pesmama kao što su Same Old Love iz 2015. i I Can’t Get Enough iz 2019, kao i Single Soon iz 2023.

– Neverovatno je da tvoj partner može da bude tu sve vreme, ispred tvojih očiju, a da to ni ne primetiš i onda doživiš taj trenutak prosvetljenja kada shvatiš i kažeš – čekaj, zaljubljen sam, rekao je producent za magazin WSJ, govoreći o Seleni.

Fotografije: Instagram, Pinterest

Saznaj više:
Povezani članci: