Filmske novosti: Šta nam spremaju Nolan, Guadagnino i Bong Joon-ho

Guadagnino sprema rimejk čuvenog filma "American Psycho", Nolan sarađuje prvi put sa Tomom Hollandom, a Bong Joon-ho je konačno završio "Mickey 17"
25.10.2024.
RECOMMENDED

U svetu u kojem filmski autori postaju gotovo poput rok zvezda, zvezde o novim projektim odzvanjaju poput omiljenih tračeva. Tri reditelja posebno drže našu pažnju poslednjih godina, Luca Guadagnino, Christopher Nolan i Bong Joon-ho. Ove nedelje, dobili smo vesti o novim projetkima svakog od njih.

Luca Guadagnino ima novu viziju za Patrika Bejtmena

Luca Guadagnino sprema se da reinterpretira American Psycho Breta Eastona Ellisa za novo vreme. Roman je još od 1991. godine izazivao kontroverze zbog brutalne satirične slike njujorškog finansijskog sveta i nasilja koje glavni junak čini. Prva filmska adaptacija iz 2000. sa Christianom Baleom u glavnoj ulozi postala je kultna – ali Guadagnino ne ide putem klasičnog rimejka. Sudeći po njegovim ranijim radovima poput I Am Love i Suspiria, možemo očekivati vizuelno raskošan i psihološki slojevit film, koji istražuje granice moderne površnosti i brutalnosti kapitalizma.

MV5BMjJhYWQzN2UtNTc2OS00YWI3LWJiZmYtMDQ3MDQxOTBkNDEwXkEyXkFqcGc@. V1 QL75 UX1640 2

Christopher Nolan i novi tajni projekat

Samo ime Christophera Nolana izaziva iščekivanje. Ovoga puta, postoji i element misterije – čak ni Tom Holland, novi glavni glumac, ne zna mnogo o projektu. Film je zakazan za 2026. godinu, a kako je Nolan poznat po složenim narativima i vizuelno uzbudljivim pričama, mnogi fanovi nagađaju da bi ovo mogao biti epski osvrt na filozofska pitanja vremena, prostora ili možda i nečemu sasvim nepredvidivom.

Nolanov karakterističan način pričanja priča sa neizvesnim ishodom i pažnja koju posvećuje detaljima garantuju nam samo jedno – biće uzbudljivo.

k0255mawme

Bong Joon-ho i Mickey 17: Režiser Parazita se konačno vraća

Korejski oskarovac Bong Joon-ho dobio je punu kreativnu kontrolu nad Mickey 17, pričom o kloniranom svemirskom istraživaču, uprkos početnim neslaganjima sa produkcijskom kućom Warner Bros. Studio je prvobitno želeo „manje čudan“ i pristupačniji film, ali Bong je zadržao autorski potpis, pa je konačni rezultat njegov autentični rez. Ovaj naučno-fantastični triler, sa Robertom Pattinsonom u glavnoj ulozi, donosi priču o svemirskoj misiji klonova, a poznavajući Bonga, možemo očekivati socijalno-političku dimenziju i istraživanje ljudskih slabosti u kontekstu hladne, nepoznate galaksije.

guadagnino nolan bong joon-ho nolan

Foto: IMDb

Saznaj više:
Povezani članci: