Pretraga

Pametni uređaji koji će poboljšati kvalitet vašeg sna

Pametni uređaji koji će poboljšati kvalitet vašeg sna

Tekst: BURO.

Postoji li išta bolje od celih osam sati sna? Pa dobro, umemo da nabrojimo par stvari, ali iskreno dobar san nam je prilično visoko na listi prioriteta. Ne moramo da ponavljamo činjenicu da je hroničan nedostatak sna povezan za bolestima srca i viškom kilograma, o nedostatku koncentracije da i ne pričamo. Srećom, tehnologija je toliko uznapredovala, da sada u spavaću sobu možemo uneti pametne uređaje koji će ponuditi personalizovana rešenja kako biste se adekvatno odmorili. Ponekada su dovoljne i old school prepravke kakve su pravilan izbor jastuka, kvalitetna pamučna posteljina i adekvatan prekrivač, a u nekim slučajevima neophodno je u pomoć pozvati težu artiljeriju.
Ovo su sprave zahvaljujući kojima ćete se ljudski naspavati. Nema na čemu!

 

Aromaterapija

U kombinaciji sa pravim mirisom, aroma difuzer može pozitivno uticati na vaše raspoloženje, a i sami znate da manje nervoze znači bolji san. Ovaj Urban Outfitters difuzer ima u sebi opciju za diskretno disko svetlo, pa može istovremeno biti i kul noćna lampa.

Pametni uređaji koji će poboljšati kvalitet vašeg sna (фото 1)

Za dnevni san

Ako ste zavisni od dnevnih power nap epizoda morate nabaviti Kokoon slušalice! Radi se o pametnim slušalicama koje u sebi imaju playlistu pažljivo odabranih umirujućih zvukova. Takođe, tu je i ugrađen alarm koji prati ciklus vašeg sna kako bi odredio koji je to najbolji trenutak za buđenje. Bonus: u pakovanju vam stiže i odgovarajuća maska za spavanje.

Pametni uređaji koji će poboljšati kvalitet vašeg sna (фото 2)

 

Protiv nesanice

Jedna od najpoznatijih online prodavnica dušeka, Casper sada u svojoj ponudi ima i lampu - za bolje spavanje! Glow Light je lampa koja pruža diskretno toplo svetlo, posebno je dizajnirana da vas polako umiri i uvede u san. Jednostavno pomerajte krug na vrhu dok ne dobijete svetlo kakvo vam odgovara, a lampu možete kontrolisati i putem posebne aplikacije, ona će se prilagoditi vašem ciklusu spavanja. Zbog malih dimenzija lako je možete poneti sa sobom i na putovanja, a pošto poseduje opciju bežičnog punjenja, ne morate juriti štekere pored noćnog stočića.

Pametni uređaji koji će poboljšati kvalitet vašeg sna (фото 3)

Protiv hrkanja

Nora je pametan uređaj kreiran kako bi zaustavio hrkanje. Radi na pincipu nano tehnologije koja prepoznaje zvukove koji ukazuju na dubok san, zahvaljujući eksternom delu uređaja koji stavljate u jastučnicu, Nora će automtski reagovati i blago pomeriti vaš jastuk kako bi ste promenili položaj glave i kako bi se ustalilo disanje, a hrkanje prestalo. Magija!

Pametni uređaji koji će poboljšati kvalitet vašeg sna (фото 4)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor