Kultni parovi: Alain Delon i Romy Schneider

    06.02.2024.
    RECOMMENDED

    Alain Delon i Romy Schneider, ovonedeljni kultni par, upoznali su se na aerodromu Orli, 1958, pre snimanja prvog zajedničkog filma Christine. On je imao 23 i bio malo poznat, ona je imala 4 godine manje i već bila zvezda u tom trenutku – posebno u Austriji, gde je prikazivana njena serija o imperatorkinji Sisi. Među njima ljubav nije planula odmah – ona ga je videla kao suviše arogantnog, ali se u njega zaljubila već na setu – Alain je odlučio da je šarmira poklonivši joj buket ruža.

    Na sledećem zajedničkom putovanju u Brisel, na filmski festival, bili su opijeni jedno drugim. Gledajući njihove fotografije iz tog perioda – gde se na svakoj dodiruju i gledaju zaljubljeno, jasno je da je među njima ponajviše bilo strasti. Zbog izgleda i glumačkog talenta, Alain Delon je brzo stekao status seks simbola, što je Romy počelo da smeta. Na pritisak njene majke, par se verio u Švajcarskoj, ali je ta veridba potrajala, odnosno – do venčanja nikad nije ni došlo.  

    romy schneider

    Njihova ljubav bila je slatka, mladalačka, a Alain nije bio veran partner. Spolja su bili omiljeni evropski par, a zapravo su njegova brojna flertovanja, uskoro i prava neverstva, izluđivala su Romy. Ipak, najteže je bilo podneti raskid – kada se vratila iz Holivuda, sa snimanja filma The Process, u njihov zajednički pariski stan, na stolu je zatekla buket ruža i poruku, ispisanu na ogledalu: Otišao sam u Meksiko sa Natalie. Ne vraćam se.  

    Romy je teško podnela raskid, priča se da je pokušala da se ubije. Od raskida sa Delonom oporavila se nakon tri godine, kada se udala za nemačkog glumca i reditelja Harryja Mayena, sa kojim je dobila sina.

    romy schneider 4444

    Alain se venčao sa Natalie Barthelemy, ali je kasnije otkrio da nije ostavio Romy zato što među njima nije bilo ljubavi.

    – Raskinuli smo ne zato što se nismo voleli. Naprotiv, previše smo se voleli jedno drugo. Romy je bila savršena žena za mene.

    romy alain

    Deset godina nakon raskida, Delon i Romy ponovo su se sreli na snimanju filma La Piscine, gde su van seta jedva sakrivali hemiju koja postoji među njima. Ipak, nisu nisu postali ljubavnici, već prijatelji. Romy je kasnije otkrila da je Alain jedini muškarac na kojeg može da računa, a kada joj je, nekoliko godina kasnije preminuo sin, glumac je bio jedini muškarac na kojeg je mogla da se osloni.

    Ostali su prijatelji do kraja njenog života – kada je umrla, Romy je imala samo 43 godine i preminula je od posledica srčanog udara. Do kraja života se teško nosila sa smrću sina. Kada je čuo da je Romy preminula, Alain je za Paris Match napisao emotivni poslednji pozdrav, koji je naslovio sa: Adieux, ma Puppelé (Zbogom moja lutkice).  

    romy alain 1 1

    ― S tobom sam naučio nekoliko nemačkih reči. Ich liebe dich. Volim te. Volim te, moja Puppelé ― napisao je glumac. 

    Fotografije: Pinterest

    Saznaj više:
    Povezani članci: