Vil i Džejda Smit: Zbog čega je njihov brak izuzetak u Holivudu?

24.10.2023.
RECOMMENDED

Džejda Pinket Smit i Vil Smit još jednom su se našli u centru medijske pažnje kada je ona izjavila da su zapravo odvojeni od 2016. godine, dok su na papiru i dalje venčani.

Ovo je još jedna u niz vesti o njihovom odnosu iz prethodnih godina. Javno su govorili o izazovima zajedničkog života, isprobavanju otvorenog braka, razilaženju i ponovnom pronalaženju. Incident na prošlogodišnjoj dodeli Oskara, kada je Kris Rok dobio šamar od strane Vila Smita zbog neukusne šale o Džejdi, bila je samo još jedna recka u mitološkom narativu o njihovoj vezi.

Kao što postoje zlatni parovi Holivuda, Vil i Džejda su anomalija Holivuda.

Uskoro izlazi Džejdin prvi memoar Worthy u kome, između ostalog, demistifikuje njen dugogodišnji odnos sa suprugom. Ovo nije prvi put da otvoreno i iskreno govori na tu temu, oboje su razgovarali o tome tokom njene emisije Red Table Talk i više puta davali izjave u medijima. Ali uprkos njihovim najboljim namerama, publika prosto gaji neku fascinaciju. Sada samo što nam ne iskoče iz frižidera, ali ljudima ipak nije dovoljno Džejde i Vila. Njihov odnos predstavlja jedan veliki znak pitanja na koji svi žele odgovor, ali do njega nikako ne mogu da dođu.

Jada Pinkett Smith Worthy

Džejda je posebno etiketerana kao preljubnica i žena koja nije lojalna svom muškarcu, kao užasno dramatična, često čak i nestabilna, upravo zbog njenog odnosa sa suprugom koji je kroz godina menjao oblik i formu. „Naslušala sam se najsurovijih kritika zbog raznih neistina, i morala sam da ih istrpim. Zbog toga mi sada nije problem da se naslušam bilo čega zarad istine”, rekla je u intervjuu za The New York Times.

Netflixova serija Beckham je takođe priča o jednom braku, koji opstaje kroz sve uspona i padova, ali na kraju priče je slika o nuklearnoj porodici i dalje čitava. To je prelepo, i retko. U slučaju Džejde i Vila, njihov odnos takođe opstaje, samo ne u tradicionalnim okvirima.

„Kada si sa nekim više od pola svog života, nadvlada jedna vrsta emotivnog slepila. Tada gubimo osećaj za njihove skrivene nijanse i suptilnu lepotu”, rekla je Džejda. To je jedan od najvećih izazova svakog odnosa, nebitno da li je romantične prirode ili ne. Na putu do srećnog kraja – zlatni pečat pobede među Holivudskim parovima – Džejda i Vil preoblikuju svoju priču o ljubavi u nešto drugačije i ne beže od toga ko su i šta su. Oni predstavljaju jednu moguću alternativu, isto toliko validna kao i „srećan kraj”.

Saznaj više:
Povezani članci: