Ove KNJIGE o prijateljstvu će vas naterati da okrenete NAJBOLJU drugaricu i ČVRSTO je zagrlite

18.10.2023.
RECOMMENDED

Prijateljstvo je teško opisati rečima. Zanemarimo koliko ono može biti kompleksno, isceljujuće, nevino i važno u našem životu. Autori na ovom spisku su prijateljstvo uspeli da oslikaju kroz različite žanrove i forme i sigurno vas ni jedna knjiga ovde neće ostaviti bez smeha (i suza).

A Little Life – Hanya Yanagihara

51vp6VChi4L

Ovaj dirljivi roman prati život četiri prijatelja, od studentskih dana u Njujorku do srednjih godina, i kako im se odnosi razvijaju i oblikuju tokom decenija. U središtu njihovog prijateljstva je Jude, dečak koji krije mračnu prošlost i oko koga se svi ostali vrti.

Eleanor Oliphant Is Completely Fine – Gail Honeyman

91nHC

Kao dobitnik Costa nagrade za debitantski roman u 2017. godini, Eleanor Oliphant Is Completely Fine prati priču mlade Eleanor koja je načelno srećna, ili barem misli da jeste. Kada je stranac iznenadi neočekivanim činom dobrote, primorena je da se suoči sa osećanjima koje potiskuje i da preispita zbog čega jedna nepoznata osoba može da nam promeni život.

Cat’s Eye – Margaret Atwood

hbg title 9781853811265 244 1

Margaret Atwood briljira u ovom romanu o prijateljstvu, detinjstvu i istraživanju identiteta. Za vreme svoje retrospektivne izložbe u rodnom gradu Torontu, slikarka Elaine priseća se na grupu devojaka koje su je uvele u tada tajanstven svet dečijeg prijateljstva, i suočava se sa time kakve je tragove ostavilo na njen život u sazrevanju.

Tomorrow, and Tomorrow, and Tomorrow – Gabrielle Zevin

9781529115543 jacket large

Zauvek zaljubljeni, ali nikad zajedno – Tomorrow, and Tomorrow, and Tomorrow je priča o ljubavi koja nikako da se ostvari. Kada dva najbolja prijatelja postanu kreativni partneri u svetu dizajna video igrica, njihovo prijateljstvo (i emocije) dovedeno je do pucanja. Šta će opstati?

Saznaj više:
Povezani članci: