Pretraga

Avgustovske premijere: Novi naslovi kojima se radujemo u mesecu pred nama

Avgustovske premijere: Novi naslovi kojima se radujemo u mesecu pred nama

Tekst: BURO.


Malo je stvari sigurno kao činjenica da šta god se desilo, na streaming platforme će stići nešto novo vredno pažnje. Ovog meseca, mnogo starih novih naslova poput filmova “Biti Džon Malkovič” ili “Večni sjaj besprekornog uma” ili “Pre sumraka” ili “Pre svitanja” i mnogi drugi, stižu na ekrane, kao i nove dugoočekivne sezone već poznatih serija kao što je “Lucifer”. Međutim, kao i obično odlučujemo se da vam predstavimo nove nove naslove, to jest serije i filmove koji u avgustu imaju svoje premijere i koji zaslužuju vašu pažnju. 

"Connected"

Premijera: 2. avgust

Gde: Netflix

Avgustovske premijere: Novi naslovi kojima se radujemo u mesecu pred nama (фото 1)

U novoj dokumentarnoj seriji “Connected” Latif Nasser nas vodi na zabavno, edukativno a ponekad i neočekivano emotivno putovanje. Kroz šest epizoda objašnjava kako nevezano za to gde živimo na svetu, svi smo povezani istim principima nauke i prirode, i zapravo je prava serija za godinu kada to osećamo više nego ikada. U ovom trenutku možda ne možete da niti razumete niti objasnite kako je prašina iz Sahare povezana sa kišnom šumom Amazona i kako nas zajedno održavaju u životu, ali Latif Nasser će vam objasniti, a biće i zabavno.

“Immigration Nation”

Premijera: 3. avgust

Gde: Netflix

Avgustovske premijere: Novi naslovi kojima se radujemo u mesecu pred nama (фото 2)

Kako je New York Times rekao, ako treba da gledate samo jedan dokumentarac o emigraciji, onda neka to definitivno bude "Immigration Nation”, i ne možemo se složiti više. Nova originalna Netflix serija, u šest epizoda donosi mnogo, mnogo priča, onih koji u Americi traže bolji život za sebe i svoje porodice. Mešane reportaže, intervjui i svedočenja posle kojih se možda ništa neće rešiti i značajno olakšati poziciju emigranata ni u SAD ni širom sveta, ali ćete barem biti bolje informisani.

“Ljubavni život”

Premijera: 10. avgust

Gde: HBO

Avgustovske premijere: Novi naslovi kojima se radujemo u mesecu pred nama (фото 3)

Ako vam je nedostajala rom-com serija, to bi kako joj naslov i nagoveštava, mogla da bude ova. Anna Kendrick igra Darby, mladu devojku koja radi u svetu muzeja i aukcijskih kuća u Njujorku, ali njen poslovni život u mnogome ne prati njen ljubavni. Taj raskorak i nesigurnosti koje to budi jeste priličan kliše za romantične komedije, ali “Ljubavni život” pomera granicu Darbynih nesigurnosti dalje nego mnoge. Pratimo Darby tokom perioda od deset godina, od njenih početaka i godina traženja posla do odraslog doba ispunjenog melanholijom ali i sa mnogo više sigurnosti i samosvesti. Kako godine prolaze, svaka epizoda prati vezu sa jednom značajnom osobom iz njenog života i u svojoj suštini serija govori o putovanju od prve do trajne ljubavi, i o tome kako nas ljudi sa kojima smo u vezi menjaju i čine onim što jesmo, kada konačno uspemo da pronađemo partnera za ceo život.

"Project Power"

Premijera: 14. avgust

Gde: Netflix

Avgustovske premijere: Novi naslovi kojima se radujemo u mesecu pred nama (фото 4)

Da postoji pilula koja daje supermoći, da li biste je uzeli? Sva je prilika da da, osim što biste verovatno voleli da znate o kojoj se supermoći radi. U "Project Power" je istina takva da zapravo ne znate. Kada se popije, pilula donosi neku supermoć i traje samo pet minuta. Za to vreme neki postanu nevidljivi, neki otporni na metke ili supersnažni, dok neki iskuse mnogo opasnije reakcije. U novom Netflixovom naučnofantastičnom trileru Jamie Foxx je bivši vojnik na tajnom zadatku, na kom se udružuje sa policajcem (Joseph Gordon Levitt) i lokalnom dilerkom (Dominique Fishback) da zaustave prodaju droge. Definitivno film koji ne želite da propustite. 

"Ted Lasso"

Premijera: 14. avgust

Gde: Apple+

Avgustovske premijere: Novi naslovi kojima se radujemo u mesecu pred nama (фото 5)

Serija prati američkog fudbalskog trenera Teda Lassa koji se uputio u Veliku Britaniju ne bi li upravljao propalom londonskom fudbalskom ekipom što mu je novi posao i zadatak. Sama činjenica da su oni kao tim u totalnom rasulu, kao i to da dolazi do sudara svetova Amerika-Evropa u pogledu šala, navika i kultura, obećava da je u pitanju ostvarenje koje će nas iskreno nasmejati. Bilo da ste ljubitelj fudbala ili ne.

“Lavkraftova zemlja”

Premijera: 17. avgust

Gde: HBO GO

Avgustovske premijere: Novi naslovi kojima se radujemo u mesecu pred nama (фото 6)

Kada Jordan Peel uplete prste, onda je sasvim na mestu očekivati da će novo ostvarenje biti hororično ali istovremeno i neverovatno privlačno. Nova HBO serija, “Lavkraftova zemlja”, zasnovana je na istoimenom romanu i prati Atikusa Frimana koji zajedno sa svojom drugaricom i ujakom kreće na putovanje kroz Ameriku pedesetih godina 20. veka u potragu za svojim nestalim ocem (Majkl Kenet Vilijams). Na tom putu se bori sa različitim čudovištima. Neka su u obliku rasističkog terora, segregacije i predrasuda, a neka su užasavajuća bića inspirisana legendarnim Lovecraftovim hororima.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor

Ostavite komentar