Pretraga

Dopišite ove filmove na watch listu i dočekajte spremni hladne dane

Tekst: BURO.

Nevoljno brojimo poslednje letnje datume, presabiramo uspomene i vrele avgustovske trenutke, spremajući se za jesen. Utešna nagrada za hladne dane uvek stiže u obliku filmova, jer to podrazumeva pokrivanje preko glave, bezobraznu količinu junk hrane i čisto prepuštanje nekim drugim svetovima na barem par sati. Ove naslove dopišite na svoje must watch liste!

AMSTERDAM

Dopišite ove filmove na watch listu i dočekajte spremni hladne dane (фото 1)

"Amsterdam", čiju režiju potpisuje David O. Russell, se pre svega može pohvaliti fenomelanom glumačkom postavom - tu su Margot Robbie, John David Washington, Christian Bale, Anya Taylor-Joy, Chris Rock, Zoe Saldaña, Mike Myers, Michael Shannon, Robert De Niro, Rami Malek, čak i Taylor Swift! Radnja je smeštena u 30-te i prati tri prijatelja koji su svedoci ubistva, te sami postaju osumnjičeni i otkrivaju jednu od najneverovatnijih zavera u američkoj istoriji. 

THE ETERNAL DAUGHTER

Dopišite ove filmove na watch listu i dočekajte spremni hladne dane (фото 2)

Tilda Swinton i Joanna Hogg? Samo nam recite gde da kliknemo play! Tilda u filmu "The Eternal Daughter"  tumači majku koja zajedno sa svojom ćerkom mora da se suoči sa nizom bolnih uspomena tokom posete izolovanom starom imanju. Atmosfera je tenzična, a ovaj misteriozni dramski film o duhovima će vas sigurno posećivati i u snovima.

EO

Dopišite ove filmove na watch listu i dočekajte spremni hladne dane (фото 3)

"EO" prati magarca koji na svojim putovanjima susreće dobre i loše ljude, doživljava radost i bol, istražujući viziju moderne Evrope kroz sopstvene oči. Neobičan film potpisuje Jerzy Skolimowski, poljski reditelj koji je odlučio da zaigra drugačije, a mi ovaj film definitivno dopisujemo na must watch listu.

MY POLICEMAN

Dopišite ove filmove na watch listu i dočekajte spremni hladne dane (фото 4)

Tom, policajac u Britaniji 1950-ih, zaljubljuje se u učiteljicu na obali Brajtona. Međutim, ubrzo započinje strastvenu istopolnu aferu sa kustosom muzeja, uprkos tome što je homoseksualnost u tom periodu bila nezakonita. Policajca tumači Harry Styles, a Emma Corrin i David Dawson igraju njegove ljubavnike. Glumačka postava obećava i jedva čekamo da vidimo kako će se Harry snaći u ovoj zahtevnoj ulozi. 

ALL THE BAUTY AND THE BLOODSHED

Dopišite ove filmove na watch listu i dočekajte spremni hladne dane (фото 5)

"All The Beauty And The Bloodshed" prati život umetnice Nan Goldin i propast porodice Sackler, farmaceutske dinastije koja je bila u velikoj meri odgovorna za nesaglediv broj smrtnih slučajeva od epidemije opioida. Film je ispričan kroz retke snimke, fotografije i intimne intervjue, a Lauri Poitras se možda smeši još jedan Oskar.

WOMEN TALKING

Dopišite ove filmove na watch listu i dočekajte spremni hladne dane (фото 6)

"Women Talking" donosi nam devastirajuću priču o ženama iz izolovane verske kolonije dok se bore da se pomire sa svojom verom nakon serije seksualnih napada. Film, zasnovan na istoimenom romanu Miriam Toews, obavijen je velom misterije i preispituje okorele patrijarhalne obrasce kroz majstorsku glumu Frances McDormand, Jessie Buckley, Rooney Mara i Claire Foy.

DECISION TO LEAVE

Dopišite ove filmove na watch listu i dočekajte spremni hladne dane (фото 7)

Prethodni genijalni filmovi Park Chan-wooka, korejskog reditelja - "The Haindmaiden" kao i kultni "Oldboy" - bili su dovoljni da ovaj naslov dopišemo na jesenju filmsku listu. Njegovi radovi uvek su praznik za oči, puni neočekivanih obrtaja, kao i hipnotišućih performansa glavnih glumaca. "Decision to Leave" je stilski noir triler usredsređen na detektiva (Park Hae-il) koji se zapetlja sa ženom (Tang Wei) koja istražuje smrt svog supruga. Koreja je već odabrala ovaj film kao svoju prijavu za međunarodnu dugometražnu kategoriju Oskara!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor