Pretraga

Odgledali ste \"The Crown\" ali ste raspoloženi za još priča o kraljevskoj porodici? Imamo nekoliko sjajnih predloga

Odgledali ste "The Crown" ali ste raspoloženi za još priča o kraljevskoj porodici? Imamo nekoliko sjajnih predloga

Tekst: BURO.

Dakle stvari stoje ovako. Zaludeli ste se serijom “The Crown”, strpljivo pratili redom i čekali sezonu po sezonu, ili ste odgledali sve u cugu, i kulminirali najsvežijom četvrtom sezonom i…? Šta sad? Treba vam još malo tračeva, spletki i kraljevskih afera i to odmahsadaodmah ali ne znate gde da tražite? Bez brige, i ne tražite dalje, tu smo za vas. Znamo šta znači neizdrž i zato smo sastavili listu naslova koji mogu da ispune vaše kraljevske televizijske potrebe. Bilo da želite da uplovite u dokumentarne snimke i istorijske činjenice ili izlizanu romantiku, ima za svakog ponešto. Dočekaćemo naredne sezone serije “The Crown” spremniji nego ikada!

"Diana in her own words" (2017)

Gde: Netflix

Odgledali ste "The Crown" ali ste raspoloženi za još priča o kraljevskoj porodici? Imamo nekoliko sjajnih predloga (фото 1)

Diana iz sopstvene perspektive. Ne kao majka, princeza, supruga, žena koju maltretiraju tabloidi, već sve to zajedno i ništa od toga. Diana kao Diana. Ovaj film je nešto najbliže čitanju dnevnika. Iskren, intiman zapis ispričan autobiografskim tonom, kroz arhivske snimke princeze, intervjue, lične beleške. Ako ste u potrazi za intimnim ispovestima, ovo je definitivno film za vas. 

"Kraljica" (2006)

Gde: Amazon Prime

Odgledali ste "The Crown" ali ste raspoloženi za još priča o kraljevskoj porodici? Imamo nekoliko sjajnih predloga (фото 2)

Helen Mirren može da se nađe u kojoj god ulozi poželi i svakako bismo je obožavali, a ako je u ulozi kraljice Elizabethe II, onda je prilično izvesno da je u pitanju legendarno delo koje je neophodno odgledati. Biografska drama smeštena je u dane nakon smrti princeze Diane i film prikazuje kraljičine reakcije na tragediju, kao i njene pokušaje da navigira kroz novonastalu situaciju. Uzgred, Mirren je osvojila Oskara za ovaj prikaz kraljice tako da ako već niste pogledali ovaj naslov do sada, prava je prilika da to učinite. 

"Čelična dama" (2011)

Gde: Hulu

Odgledali ste "The Crown" ali ste raspoloženi za još priča o kraljevskoj porodici? Imamo nekoliko sjajnih predloga (фото 3)

Veoma je izvesno da ste u poslednjoj sezoni serije "The Crown" potpuno opsednuti glumom koju je donela Gillian Anderson u ulozi Margaret Thatcher i da ste odjednom potpuno fascinirani likom i delom "Čelične lejdi". Pre toga nas je u ulozi nje isto tako oduševila Meryl Streep u filmu "Čelična dama" koji bi trebao da vam se nađe na listi za pogledati. Meryl igra premijerku, a film prati uspon i razvoj njene karijere. Ovaj film je sjajno gradivo koje daje prilično širok osvrt na lik i delo Thatcher i ako želite da naučite nešto više o njoj, koliko večeras klik na play.

"Diana, Our Mother: Her Life and Legacy" (2017)

Gde: Amazon Prime

Odgledali ste "The Crown" ali ste raspoloženi za još priča o kraljevskoj porodici? Imamo nekoliko sjajnih predloga (фото 4)

Nežan, prenežan dokumentarac u kom se princ William i princ Harry prisećaju svojih života pre i posle smrti svoje majke. U filmu oni dele neke od najranijih uspomena i pričaju o Lady Di, iz perspektive onoga što je njima, bila, i zauvek će biti - mama. Omaž princezi Diani, sa puno privatih porodičnih snimaka i dosta insajderskih informacija od stručnjaka i poznavalaca kraljevske porodice i dinastije, a ujedno i film koji proslavlja Dianina dostignuća, aktivizam kao i odluku njenih sinova da nastave sa kampanjama i akcijama koje su joj bile značajne.  

"Harry and Meghan: A Royal Romance" (2018)

Gde: Amazon Prime

Odgledali ste "The Crown" ali ste raspoloženi za još priča o kraljevskoj porodici? Imamo nekoliko sjajnih predloga (фото 5)

Prvo je na red došao igrani, romantični film o ljubavnoj priči između Kate i Williama, pa je to razume se pratila i priča koja dočarava prvi susret, upoznavanje i zabavljanje Harry i Meghan i sve ostalo što je usledilo u njihovom zajedničkom životu. Ne može se baš reći da je stoprocentno tačno jer ko bi mogao znati o čemu su Harry i Meghan ćaskali na prvom dejtu, ali zadovoljava romantične maštarije, iako je istina, na momente čak i pomalo previše klišeasto. Ekipa koja je radila na filmovima o prinčevima i njihovim bračnim vezama, sada radi na trećem filmu koji je posvećen odluci Harryja i Meghan da se povuku sa svojih plemićkih dužnosti

“Elizabeth at 90: a family tribute” (2016)

Gde: Amazon Prime

Odgledali ste "The Crown" ali ste raspoloženi za još priča o kraljevskoj porodici? Imamo nekoliko sjajnih predloga (фото 6)

Ovaj dokumentarac je napravljen u slavu kraljičinog 90-og rođendana, tako da je sasvim jasno šta je od njega moguće očekivati. U prevodu, ako ste u potrazi za teorijama zavere, skrivenim i sočnim detaljima, na to odmah možete da zaboravite. Ali zato ukoliko vas zanimaju pojedinosti iz kraljičnog života, zanimljivi događaji i susreti, ona je ovo prilično dobar materijal. Film se sastoji od mnogo originalnog materijala i snimaka Elizabethe u svim uzrastima, od kada je bila sasvim mala pa do danas, a prate ih intervjui sa članovima kraljevske porodice.  

“The Royal House of Windsor” (2017)

Gde: Netflix

Odgledali ste "The Crown" ali ste raspoloženi za još priča o kraljevskoj porodici? Imamo nekoliko sjajnih predloga (фото 7)

Za sve one koji nikada nisu mogli da isprate ko je kome šta, i kako su svi povezani, i koji još uvek pokušavaju da isprate i razumeju dinamiku dinastije Windsor, odmah da znate da niste sami. I nama je nekada komplikovano i zaboli nas glava, ali zato postoje naslovi kao što je ovaj koji daju sjajan uvod u predistoriju i istoriju koju je neophodno znati. Ovaj dokumentarac pokriva preko 100 godina istorije, ima puno arhivskih, originalnih snimaka i intervjua i pravo je blago. Vrlo je moguće da ćete imati želju da opet upalite "The Crown" i odgledate sve ispočetka, samo što ćete ovaj put stvarno sve i ukačiti. 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor