Pretraga

Vreme za opuštanje: Posle ovih serija ćete moći mirno da spavate

Vreme za opuštanje: Posle ovih serija ćete moći mirno da spavate

Tekst: BURO.

Opsesivno smo gledali "Squid Game", potresnu seriju "Maid", priče o prevarantima koji su na kraju prevarili sve nas - "Inventing Anna", "Bad Vegan" i "Tinder Swindler", a "Severance", između redova: od devet do pet, je najsvežiji naslov koji je prerastao u novu kolektivnu hipnozu (sa razlogom). Premisa je sledeća: zaposleni u Lumen kompaniji zaboravljaju sve što su doživeli u vremenskom periodu od devet do pet i ničega se ne sećaju kada dođu kući. Posle niza ovih uznemirujućih narativa koji neretko znaju da nam povećaju anskioznost, možda je naposletku baš to ono što želimo - da zaboravimo na sve stresove koje smo u toku dana preživeli na poslu i van njega i da kada dođemo kući ventiliramo uz naslove posle kojih nećemo imati košmare. Lista je pred vama, želimo vam miran san.

The Office

Vreme za opuštanje: Posle ovih serija ćete moći mirno da spavate (фото 1)

Ova serija ne samo da će vam osigurati miran san, već će vas pred isti nasmejati do suza - doslovce. Reč je o nesumnjivo najupečatljivijem i najsmešnijem sitkomu decenije - epizode traju po 20 minuta, neopterećujuće su a ujedno slojevite i upakovane tako da u tom kratkom vremenskom rasponu stanu humor, podvale, romantika, napetost, čudnost i drama. Urnebesne scene kancelarijskog života začinjene inteligentnim humorom i genijalnom glumačkom postavom navući će vas na "The Office" u prvih par minuta. Trivija: Billie Eilish je gledala seriju 12 puta.

Planet Earth

Vreme za opuštanje: Posle ovih serija ćete moći mirno da spavate (фото 2)

Ništa nema toliko umirujuće i tarapeutsko dejstvo kao priroda. A kada mi ne možemo njoj, možemo je prizvati kroz "Planet Earth", dokumentarnu seriju koja na jednom mestu skladišti svetska čuda dostojna strahopoštovanja. Zaspaćete gledajući u nijanse zelene i plave i slušajući zvuke ptice ili talase. Ne može idealnije.

Tiny House Nation

Vreme za opuštanje: Posle ovih serija ćete moći mirno da spavate (фото 3)

John Weisbarth i Zack Giffin putuju kroz Ameriku i dokumentuju nastajanje inovatinih životnih prostora koji dokazuju da se od male kvadrature može napraviti nešto veličanstveno. Ovaj naslov je prečica do opuštanja nakon napornog dana.

Chef's Table

Vreme za opuštanje: Posle ovih serija ćete moći mirno da spavate (фото 4)

Neki od najpoznatijih kuvara na svetu dele svoje lične priče, inspiraciju i jedinstvene stilove, a talenat svakog kuvara se istražuje dok pripremaju kreaciju koja je njihov lični pečat. Sve ovo je tako lepo ne samo za nepca, već i za oči. (Poželećete da od kreveta prošetate do frižidera.)

Gilmore Girls

Vreme za opuštanje: Posle ovih serija ćete moći mirno da spavate (фото 5)

Old but gold. Ovo je jedna od onih feel good, zabavnih, utešnih, "od svega po malo" serija sa jednostavnom premisom. U fokusu je odnos samohrane majke u tridesetima i ćerke tinejdžerke kao i sve promene kroz koje obe prolaze - obožavaćete njihove duhovite dijaloge.

Schitt's Creek

Vreme za opuštanje: Posle ovih serija ćete moći mirno da spavate (фото 6)

Serija prati iskušenja nekadašnje bogate porodice koja se nalazi pred bankrotom. Jedina preostala imovina koju imaju se nalazi u malom ružnom gradu Schitt's Creek u koji se sele i sada moraju da nauče da žive u motelu. Za koncept serije je zaslužan Dan Levy koji se pitao kako bi bogate porodice, kako se često prikazuju na američkoj televiziji, reagovale ako bi izgubile sav svoj novac. Poželećete da budete deo njihovog emotivnog putovanja.

Parks and Recreations

Vreme za opuštanje: Posle ovih serija ćete moći mirno da spavate (фото 7)

Ova serija toliko realno preslikava život, spektar emocija koji svi proživljavamo, nesuglasice sa susedima, birokratijom, promenama i preprekama da ćete se i sami osetiti kao deo glumačke ekipte. Iako ovaj sitkom često porede sa "The Office-om", istina je da ih uopšte ne treba porediti jer je reč o dva podjednako genijalna naslova, svaki na svoj neobičan i autentičan način.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor