Istorijski trenutak Jennifer Lopez: Ona, sada. Film, o njoj

Ovo je svaki mogući film na svetu u kome glavnu ulogu ima Jennifer Lopez. Multiverzum filmova Jennifer Lopez, na kome bi joj pozavideo i Marvel.
02.02.2024.
RECOMMENDED

Pod moju svakodnevnu rutinu može se podvesti gutanje vesti iz pop kulture u neograničenim količinama, jedina stvar koju mi trener nije ograničio kada sam mu predao telo i um pre dve i po godine. A vesti su kao masti, neke su dobre, neke loše, a neke prosto pojedete, a da ne znate šta urade vašem umu (telu.) U koju onda kategoriju svrstati Jennifer Lopez i ono što nam donosi fenomen ove žene?

Iz tmurnog, snežnog dana, razdrmala me je notifikacija pre desetak dana: objavljen je trejler za film Jennifer Lopez: This is me… Now: A Love Story. A ovaj film je, u nedostatku bolje reči – sve.

Inception i 50 nijansi sive u jednom, Jennifer Lopez kao Super Mario i Jennifer Lopez kao Jennifer Lopez u sopstvenoj verziji filma Rennaisance o Beyonce. U trejleru za film, koji je ujedno i vizuelni album, Jennifer je zavisnica od seksa, zavisnica od ljubavi, zavisnica od slomljenog srca, koja radi u kotlarnici, ali je i na terapiji sa reperom Fat Joeom. Ovo je kupus u sezoni kad mu sezona nije.

Priča nastala iz snova Jennifer Lopez, i zaista, ovo je mogao da osmisli samo neko ko ima živopisne snove.

Ni posle dva minuta trejlera mi ne znamo šta ćemo gledati za Dan zaljubljenih. „Sa fantastičnim kostimima, koreografijom koja oduzima dah i gostovanjima velikih zvezda, ovo je panoramski prikaz introspektivne retrospektive otpornog srca Jennifer Lopez“, kaže se u opisu filma.

Jennifer Lopez This Is Me Now 1

I to je samo jedna od rečenica u kojoj se možete izgubiti. „Jennifer je stvorila filmsku odiseju vođenu naracijom“, nagoveštavajući da nećemo gledati ni video spotove, ni film, pa čak ni mjuzikl, ali film sastavljen od muzičkih spotova, kroz koje se prelama filmska priča.

Ono što je sigurno jeste da ovo nije film o Jennifer Lopez.  Ovo je svaki mogući film na svetu u kome glavnu ulogu ima Jennifer Lopez. Multiverzum filmova Jennifer Lopez, na kome bi joj pozavideo i Marvel. Priča o njenom poreklu, radničkoj porodici. Priča o ženi koja pronalazi sebi kroz terapiju. Sasvim obična romantična komedija o naivnoj devojci koja se lako zaljubljuje. Teška drama koja parira Titaniku i moderna verzija priče o Normi Rej. I još deset drugih filmova u ovom jednom ne-filmu.

Jennifer Lopez This is Me Now

Ironičan? Pomalo jesam, ali zapravo… Jennifer Lopez je svih ovih godina potcenjena ličnost holivudske scene. Ma koliko se trudila, koliko god hitova imala, koliko god komedija snimila, koliko god puta probala da se predstavi javnosti ozbiljnim rolama u dramskim ekranizacijama životnih priča ili palila mikrofon da nam pokaže da zaista može da ubode visoke tonove – ostaje potcenjena.

Sa druge strane, J Lo je oduvek bila poznata po estetici – što više, to bolje. I kad ju je bilo najviše, nije stajala, od filma, do pesme, preko koreografije, do spota sa bar deset sponzora i suptilnih plasiranja proizvoda u tri minuta.

Jennifer Lopez je Jennifer Lopez i neće vam dati da to zaboravite ni u jednom trenutku. Jer, ovo je njen trenutak i ona će ga iskoristiti – do kraja.

Saznaj više:
Povezani članci: