That’s Amore: Ove KNJIGE će vas uveriti u MOĆ ljubavi

09.11.2023.
RECOMMENDED

Ukoliko vam ovih dana fali mala doza ljubavi, predstavljamo četiri izdanja čija je glavna tema upravo to – ljubav. Od filozofskih eseja do savremenog romana, ovaj spisak dočarava ljubav u svim svojim oblicima i idealan je pick-me-up za kada vas preplave emocije.

Autorka, kritičarka i feministkinja Gloria Jean Watkins, mnogima poznata kao bell hooks, napisala je ovu kultnu knjigu koja istražuje pojam ljubavi u savremenom društvu. Izdata 2000. godine, all about love postavlja pitanje na čiji odgovor svi tragamo: „Šta je ljubav?“.

bg2

Slavni nemački filozof i sociolog Erih From ukazuje na to da ljubav nije osećanje kojem svako može lako da se prepusti, bez obzira na stepen zrelosti. Kako nam From poručuje, ljubav je ono za čim čeznemo ali i da je osuđena na propast ukoliko ne razvijamo svoju celokupnu ličnost.

338165 w

Sally Rooney je kod nas prevedena u izdanju Geopoetike, ali Normalni ljudi je možda ipak njen najljubavniji roman. Priča o momku koji sreće devojku priča se na drugačiji način, baveći se pitanjem mogućnosti iskrene komunikacije u komplikovanom svetu.

57028269

Ova zbirka eseja je omaž svakoj vrsti ljubavi – prijateljskoj, roditeljskoj, romantičnoj i onoj koja je suština svega, ljubavi prema sebi. Eseje potpisuju autori iz različitih industrija, kao što su Roxanne Gay, Esther Perel, Emily Nagoski i Lisa Taddeo. Conversations on Love ne mora da se čita u cugu, što je dodatni užitak.

Saznaj više:
Povezani članci: