Kultni parovi: Gisele Bündchen & Leonardo DiCaprio

    02.07.2024.
    RECOMMENDED

    Leonardo DiCaprio i Gisele Bündchen bili su IT Couple ranih 2000-ih, a o silini „Gionardo“ uticaja dovoljno govori činjenica da se i danas, skoro 20 godina od raskida, i dalje govori o njima. Gisele je ta prva Leova devojka sa kojom je raskinuo kad je napunila 25 – patern po kojem se ponaša poslednjih decenija, a o čemu svedoče veze, ali još više raskidi sa Bar Rafaeli, Toni Garrn, Ninom Agdal, Camilom Morrone.

    Zanimljivo je da je Leo dok je bio u odnosu sa Gisele bio na vrhuncu svoje karijere – glumio je u filmovima Avijatičar, Uhvati me ako možeš i Bande Njujorka, a ovo je bilo vreme kada je započela njena modeling dominacija – 2002. godine prvi put je postala najplaćeniji model na svetu (to je titula koju je držala preko deceniju).

    gisele 1

    Početak veze Lea i Gisele

    Leonardo i Gisele su se prvi put upoznali 1999. godine na zabavi. Odmah su se dopali jedno drugom, a krenuli su da se zabavljaju godinu dana kasnije – Leo je u to vreme važio za srcelomca, bio je planetarno popularan zahvaljujući ulozi u filmu Titanik, a Gisele je tek kretala u svetski uspon.

    Iako su ih mediji pratili u stopu, Leo i Gisele trudili su se da maksimalno sačuvaju svoju privatnost. Magazin Rolling Stone je u 2000. pisao o supermodelu gde je istakao da Gisele izbegava da govori o svom dečku. Jednom je javno – u gostovanju uživo na brazilskoj televiziji, odbila da kaže da ima dečka, čak i kad joj je voditelj pokazao njene i Leove slike sa plaže: „Wow, znate, zapravo ja upravo tražim dečka!“, rekla je i dodala, okrenuta prema voditelju: „Možda bi ti mogao da budeš moj dečko?“

    leo nad gisele poljubac
    Mediji su ih pratili u stopu

    Iako je odbijala da govori javno o njoj i Leonardu, Gisele je nekoliko puta morala da brani svoj odnos sa glumcem odnosno da osporava tvrdnje da je sa Leom u vezi iz čisto markentinških razloga.

    – Neki ljudi kažu da smo Leo i ja sjajan par u marketinškom smislu. To je glupo. On ne treba mene. I meni on u tom smislu nije potreban. Jer, ja sam stigla tu gde jesam bez njega i on je stigao tu gde jeste bez mene, govorila je Gisele.

    leo gisele

    Raskidi i pomirenja

    Konačan raskid para dogodio se 2005. godine, nakon niza raskida koji su se dešavali ranije tokom petogodišnje veze. Jedan od prvih većih raskida dogodio se nakon dve godine veze, a jedna od njenih izjava za medije u to vreme bila je da nema vremena za momke: „Momci su slatki, ali nemam vremena za momke. Nema tu šta drugo da se kaže“. Leo je, kao i uvek, ostajao dosledan da nikad, ali apsolutno nikad, ne komentariše svoj ljubavni život.

    leo gisele 2
    2005. bili su zajedno na dodeli Oskara, ali su ubrzo, potom, raskinuli

    Pomirenje koje je usledilo, donelo je nikad čvršću vezu para. U 2003. godini šuškalo se da su nikad bliži braku, a iako se nisu venčali te godine, započeli su seriju zajedničkih putovanja, od kojih je jedno bilo i poseta Maču Pikču. Nardne godine glasine o braku bile su još intenzivnije – magazin People, na primer, pisao je da je Leo kupio „po meri izrađen Neil Lane dijamantski prsten za Gisele.

    Jaka veza

    Leonardo i Gisele su delili ljubav prema prirodi i zaštiti životne sredine. Često su zajedno putovali i uživali u aktivnostima na otvorenom, poput vožnje biciklom i surfovanja. Njihova posvećenost ekologiji bila je evidentna kroz brojne inicijative i projekte u kojima su učestvovali.

    gisele 4

    U 2005. godini, nakon pet godina veze, par je objavio da su se razišli. Razlozi za raskid nisu bili potpuno jasni, ali su se u medijima pojavile glasine o različitim životnim stilovima i prioritetima. Gisele je kasnije u intervjuima otkrila da joj je bila potrebna promena i da je želela da se fokusira na svoje mentalno i emocionalno zdravlje.

    Dalji život

    Mnogo godina kasnije nakon raskida Gisele je pisala o tome zašto je raskinula sa Leonardom, vrlo šturo naravno, u svojoj knjizi Lessons: My Path to a Meaningful Life.

    – Pušila sam, pila flašu vina i tri moka – frappuccina na dan, da bih se odrekla svega toga u jednom danu. Mislila sam – ako je ovo na bilo koji način uzrok bola u mom životu, mora da nestane, piše u knjizi, da bi se ispostavilo da je jedna od stvari koja je u to vreme nestala iz njenog života bio i Leo.

    gisele i leo 5

    Jedan od razloga raskida zapravo je bio taj što je Gisele osećala da želi da vodi drugačiji život i posveti se svom fizičkom, mentalnom i duhovnom zdravlju, dok Leo u tome nije mogao, ili nije želeo da je prati.

    – Svi koji se nađu na našem putu, naši su učitelji – oni dolaze u naše živote da nam pokažu nešto o nama samima. I mislim da je to ono što je on (Leo) bio. Poštujem ga za ono što je bio, napisala je.

    Nakon raskida, oboje su brzo ušli u nove veze – on sa manekenkom Bar Rafaelli, a ona u vezu, a potom i u brak sa američkim sportistom Tomom Bradyjem.

    Fotografije: Pinterest

    Saznaj više:
    Povezani članci: