Upoznajte dizajnerku koja od patika pravi nestvarne torbe

    13.09.2023.
    RECOMMENDED

    Ako ste ljubitelj održive mode i patika, verovatno ste već upoznati sa berlinskom dizajnerkom All Amin, vlasnicom nezavisne modne marke Haram koja kreira odevne predmete od već postojećih. Na početku je ova multidisciplinarna umetnica crpela inspiraciju iz svog prethodnog posla u Footlockeru, dok nije počela da koristi svoju ličnu kolekciju kao izvor za reciklažne projekte.

    ,,Odlučila sam da dekonstruišem [svoje patike] jer više nisu bile pogodne za prodaju. Videla sam svoju kolekciju kao resurs za reciklažu, i od svih predmeta, rad sa patikama mi je doneo najviše zadovoljstva“, kaže. Kroz veštinu dekonstrukcije, Amin je stvorila prepoznatljiv estetski izraz koji spaja najbolje od kulture patika sa ženskom modom kroz futurističku prizmu.

    patike
    Photo: Hannes M. Meier

    Inspiraciju crpi iz svojih dvostrukih korena, a dizajnerka nastavlja da proširuje svoje kreativno carstvo tradicionalnim elementima. ,,Imam duboku želju da odam počast bogatim kurdskim tradicijama, ali ne nužno da se pridržavam zapadnih normi samo radi modernizacije“, objašnjava Amin.

    Dizajnerka je 2022. godine napravila sam svoj prvi prototip torbe kao umetničko delo za Pumu. Želela je da torbe budu funkcionalne, ali i dobro izrađene, dakle da se spoji lepo i korisno. Pri kreiranju, dopušta da je intuicija vodi i ne prati slepo norme i pravila, već pušta svoju kreativnost da je vodi. 

    patike1
    Photo: Hannes M. Meier

    All trenutno prirema novu kreaciju, HARAM Pleaser Heel. To je dizajn koji je nedavno izradila i još nije objavila. Napravila je i prilagođen par za popularnu pevačicuNicki Minaj, a postoji šansa da ih ona nosi u svom novom muzičkom spotu.

    patike2
    Photo: Hannes M. Meier
    Saznaj više:
    Povezani članci: