Dopao vam se film „Gučijevi“? Pogledajte i ovih 5 modnih trilera

  27.11.2021.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/11/nocturnal_cover.jpg

  Ukoliko vas je ponelo uzbuđenje nakon filma „Gučijevi“ i sada jednostavno želite još drame ali opet u high fashion izvedbi, donosimo vam još pet horor-trilera koji će zadovoljiti vašu glad. Od manekenki-kanibala, preko medijuma, veštica i vampirice od glave do pete u Yves Saint Laurentu – ovo su najbolje od najboljih zastrašujućih priča u kojima moda igra jednako veliku ulogu koliko i glumci.

  „demon pod reflektorima“

  („The Neon Demon“) 2016.

  Ovo je priča o mladoj manekenki Jess (Elle Fanning) koja preko noći osvaja modni svet svojom lepotom i prirodnim seksipilom. Nažalost, ovo je čini i predmetom žudnje muškaraca po celom gradu ili i mržnje drugih manekenki koje su spremne da ono što joj je priroda dala ukradu na sve moguće načine. U ovoj uvrnutoj drami se pojavljuje i Christina Hendricks kao agentica, Jena Malone kao queer šminkerka, manekenke Abbey Lee i Bella Heathcote u ulogama (zloslutnih) supermodela, i večita dobrica Keanu Reeves kao pomalo jezivi vlasnik motela.

  „noćne životinje“ 

  („Nocturnal Animals“) 2016.

  Drugi film koji potpisuje Tom Ford je priča o Susan, vlasnici galerije koju igra Amy Adams i koja dobija roman u rukopisu od svog bivšeg muža (kog igra Jake Gyllenhaal) koji je moli da ga pročita i kaže mu svoje mišljenje budući da je roman njoj posvećen. Dok čita priču čija radnja polako postaje smrtonosna, Susan se priseća afere kojom je njihov brak započeo ali i mračnih tajni zbog kojih je okončan. Film je premijerno prikazan na 73. Filmskom festivalu u Veneciji, a u njemu igraju i Michael Shannon, Isla Fisher, Aaron Taylor-Johnson, Armie Hammer, Laura Linney, Andrea Riseborough i Michael Sheen.

  „lični kupac“

  („Personal Shopper“) 2016.

  Kristen Stewart igra Maureen koja je danju personalni shopper zahtevnoj i uspešnoj manekenki, a noću pokušava da bude medijum. Dok živi u Parizu, ona se nada da će uspeti da ojača svoje moći kako bi mogla da komunicira sa svojim umrlim bratom blizancem. Za vreme poslovnog puta u London, Maureen počinje da dobija sms poruke koje kao da stižu sa „one strane“ i bacaju je u sred misterioznog ubistva u koje kao da su upletene natprirodne sile. Film je nominovan za Zlatnu palmu na Kanskom festivalu 2016. godine. 

  „glad“

  („The Hunger“) 1983.

  Catherine Deneuve (u Yves Saint Laurent kostimima koji oduzimaju dah) igra glavnu ulogu u ovoj erotičnoj vampirskoj priči koja je zacementirala njen status besmrtne modne muze, između ostalog i McQueenu za Bondage kolekciju za proleće/leto 1996. Catherine igra Miriam, nezasitu vampiricu koja ljudima koji joj zapadnu za oko – kao Johnu kog igra Bowie – obećava besmrtnost i večnu mladost. Ipak, nakon 2 veka provedena zajedno, John shvata da deo o večnoj mladosti nije baš potpuno istinit i u priču ulazi anti-ageing doktorka Sarah Roberts (savršena Susan Sarandon). Miriam zavodi i Johna i Sarah koji se upliću u biseksualni ljubavni trougao.

  „suspiria“

  („Suspiria“) 2018.

  Luca Guadignino poznat je po svojim vizualimo isto koliko i po pričama i njegova verzija horor-klasike ni po čemu ne zaostaje za njegovim drugim delima u modnom smislu. Realno, ovo ostvarenje i nije klasičan rimejk, a odeća je u njemu gotovo jednako važna koliko i proširenje same priče o baletskoj akademiji koja je paravan za veštičiji koven. Od Tilde i Dakote nećete moći da odvojite pogled – i to ne samo iz straha da nešto ne propustite.

  Saznaj više:
  Povezani članci: