Ovi filmovi će vam pomoći da pregurate period retrogradnog Merkura

    12.09.2022.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/09/merkur_cover.jpg

    Nećemo puno da se petljamo sa zvezdama, za to je kod nas zadužen Dušan i horoskop za septembar 2022. Ono što mi znamo je da kada retrogradni Merkur pokuca na vrata, učinićemo sve da mu ne otvorimo. Sigurni smo da većina vas koja čita ove redove može da se poistoveti. Zato, skuvajte sebi topli napitak (pokušajte da ga ne prospete od kuhinje do kauča u dnevnoj sobi) i izbegnite spoljne opasnosti bezbednim bindžovanjem kod kuće.

    Trainspotting

    „Trainspotting“ je jedan od deset najboljih britanskih filmova svih vremena. U prvi plan filma je stavljena zavisnost od heroina i prikazani su apsolutno svi aspekti takvog života. „Trainspotting“ priča priču o marginama, izborima, emocijama i životu koji na kraju nekako uvek pobedi.

    Mr Nobody

    Dečak stoji na peronu dok se voz sprema da krene. Da li da ide sa majkom ili da ostane sa ocem? Beskonačne mogućnosti proizilaze iz ove odluke. Dok ne napravi izbor, sve je moguće. Brzim premotavanjem vremena u doba kada ljudi postanu besmrtni, 118-godišnji Nemo, poslednji smrtnik na Zemlji, prepričava svoju životnu priču novinaru, objašnjavajući mu stvari koje je radio u različitim periodima svog života. „Mr Nobody“ je snažna priča o izborima, mogućnostima i posledicama. Šlag na torti? Jared Leto u glavnoj ulozi!

    Dazed and Confused

    Godine 1976. u Teksasu, grupa tinejdžera slavi poslednji dan srednje škole, zabavljajući se na lokalnom bazenu i uživajući u opijatima. Osim što je ovaj film bio nešto poput ulazne karte na velika vrata glumcima poput Matthew McConaugheya, reč je o univerzalnom štivu o zabavi i američkoj kulturi. Svi smo mi pomalo dazed and confused, posebno kada zvezde umešaju prste.

    Soul

    Džez muzičar, zaglavljen u osrednjem poslu, odjednom dobija šansu da svoj život promeni iz korena. Međutim, kada ga pogrešan korak odvede u „The Great Before“, on pokušava da pomogne jednoj maloj duši da nađe put od večnog limba do Zemlje. „Soul“ je film doslovce sačinjen od duše. Podsetiće vas da niste jedini zalutali, ali i da često kada dosegnemo stvari za kojima smo toliko žudeli, sreća neretko izostane. „Soul“ je dubok na nekoliko nivoa i prirediće vam univerzumsku vožnju po najtananijim emocijama.

    I Origins

    Radnja ovog filma fokusira se na molekularnog biologa i njegovu laboratorijsku partnerku koji dolaze do neverovatnog naučnog otkrića koje bi moglo da fundamentalno promeni društvo kakvo poznajemo. „I Origins“ je izvrsna drama sa elementima naučne fantastike i izgleda mnogo bliže stvarnosti nego fikciji. Sat i po vremena trajanja filma bićete prikovani za ekran, možda čak ne posegnete ni za telefonom – toliko je ova priča (i muzika u filmu!) hipnotišuća.

    Saznaj više:
    Povezani članci: