Koliko ste “cheugy” i da li uopšte znate šta ta reč znači?

    12.05.2021.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/05/chugycover.jpg

    Šta je „cheugy“?

    Do sada ste već verovatno čuli za termin „cheugy“. Gaby Rasson tvrdi da je skovala ovaj termin i počela da ga koristi da bi opisala ljude koji su „malo ispali iz trendova“. Rasson je juče objavila da prodaje „cheugy“ kao NFT i tvitnula: „Odlučila sam da uradim najchaugastiju stvar moguću i napravim NFT od reči „cheugy“ Počnite sa aukcijom!“

    Početkom maja pojavio se tekst „What Is ‘Cheugy’? You Know It When You See It“,  u kom je The New York Times zagrebao u ovu temu i pitanje. Od tada je termin postao viralan. Urban Dictionary tvrdi da se „cheugy“ koristi da „opiše nekoga ko nije u trendu ili ko se previše trudi da ih isprati“ a Instagram @cheuglife definiše „cheug“ kao: „Osobu koja prati trendove koji su prošli, vodeći se onim što je bilo popularno kad je bila u srednjoj školi“. 

    U suštini, „cheugy“ se odnosi na određenu estetiku „gotovo basic“ ali ne u potpunosti. To je najekspresivnije objašnjenje za sve stvari koje su toliko mejnstrim da su postale basic, ali ne toliko kul da bi ih pratili ili nosili svi kao što su na primer: Gucci kaiš sa duplim ‘G’, Live Laugh Love dekor, „Life’s a beach“ Instagram captioni, Uggsice, #girlboss natpisi (najčešće na šoljama), i naklonost ka jeseni (zbog ukusa bundeve na sve strane pre nego zbog magle i prirode koja odlazi na pauzu). Ostala obeležja „cheug“ termina su proizvoljnija kao minion memovi, udati se mlad i … lazanje. Biti ne-cheugy znači ne brinuti šta drugi ljudi misle, kupovati second-hand, praviti nešto ručno, nositi Levi’s i nositi Birkenstoks.

    U godini u kojoj Gen Z kritikuje sve od emodžija koji plače od smeha do skinny pantalona, „cheugy“ će verovatno uskoro početi da se upotrebljava kao strelica upućena nekim milenijal ženama. Ovaj termin ne samo što može da uvredi neke 30+ žene, nego kritičari kažu da podržava internalizovanu mizoginiju i klasizam, i stvara još jedan nepravedni standard prema kome će se žene procenjivati i vrednovati. Definicija Urban Dictionary tvrdi da je termin „cheugy“ iskovan od strane mladih žena ali je zanimljivo da kada sam pitala dve devojke jednu od 15 godina jednu od 23 šta misle da je „cheugy“, niko nije znao šta ova reč znači. Kada sam pitala druge dve, jednu od 27 i jednu od 35 godina, znale su šta je u pitanju i rekle da je opterećenost „cheugy“ milenijalska fiksacija.

    Ali njegovi tvorci kažu da može da se primeni na bilo koju generaciju i bilo koji pol, i argumentuju da konotacije nisu sasvim negativne. Zapravo, dosta njih se takođe identifikuje kao pomalo „cheugy“, i kažu da to nije binarno „ili jesi ili nisi“ stanje. A i otvoreno je za interpretacije, i očigledno se ne odnosi na nečiji celokupan niti izgled niti identitet. Ukratko, „cheugy“ je u oku posmatrača i pomalo je sveobjašnjivo kao kad za nekoga kažeš da je „cool“ ili „ne-cool“.

    Ipak, ovde ste u potrazi za odgovorima, i evo ga konačni kviz, napisan od strane milenijalke koja je upravo shvatila da je pravljenje „koliko ste cheugy“ kviza verovatno vrhunac „cheuginessa“. Srećno!

    KOLIKO STE „CHEUGY“? KVIZ

    Vaš omiljena ugly-cool obuća je

    A Uggsice

    B Crocsice

    C Birkenstoks

    Završite rečenicu: Najvažnija stvar u životu je…

    A Živeti

    B Smejati se

    C Voleti (šalim se, ništa od ovoga)

    Da li ste ikada imali Gucci kaiš sa dva G?

    A Da

    B Ne, ali sam uvek želela

    C U principu samo nosim vintage kaiševe, ili uzmem kanap koji nađem u kući

    Da li znate kako da pravite lazanje?

    A Naravno!!

    B Da, ali uvek prekuvam crveni sos

    C Šta su lazanje?

    Da li nosite Levi’s?

    A Samo skinny

    B Kupila sam nove pre par meseci

    C Samo vintage Levi’s

    Da li ste ikada iskoristili izraz: “Osećam se kao da imam 22 godine”?

    A Na svakom rođendanu prijatelja

    B Samo u pesmi

    C Još uvek nemam 22 godine

    Da li ste ikada stavili caption na Instagram: “Life is a beach”, “Friyay” ili “this one”

    A Da

    B Verovatno

    C Čak ni ironično

    Šta mislite od sagi “Twilight”?

    A Tim Edward i/ili Jacob?

    B Mrzim što volim ove filmove, ali da

    C Veza Edwarda i Belle je u najmanju ruku problematična

    Da li biste se venčali sa 20 godina?

    A Ako pronađem srodnu dušu da

    B Verovatno da ne

    C Ne planiram da se udajem

    Omiljeno godišnje doba?

    A Jesen, ko ne “pada” na lišće koje krcka i bundevu?

    B Leto i/ili zima

    C April je najsuroviji mesec, ali je proleće super

    Da li je ovaj test “cheugy”?

    A Ne! Zabavan je!

    B Možda?

    C as fuck

    Najviše A odgovora

    Čestitamo! Vi ste kompletno formirano chauge. Ne zanima vas TikTok i pišete neverovatne Insta captione. Okupite ekipu, napravite lazanje, i spremite se. Jesen se približava. 

    Najviše B odgovora

    Vi ste pravi milenijal sa cheugy tendecijama. Dobre vesti su da nikoga ne zanima da li ste cheugy koliko vas, tako da zaboravite na to. Uvalite se u fotelju, pustite „Twilight“ sagu i uživajte.

    Najviše C odgovora

    Toliko ste ne-cheugy da niti znate niti vas zanima šta to znači. Zapravo, izgubili smo vas kod pitanja o lazanjama.  

    Ovaj tekst je prvi put objavljen na buro247.com

    Saznaj više:
    Povezani članci: