Mali ogled o seksu na prvom dejtu

    12.09.2022.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/09/elasex_cover.gif

    Odmah ću vam dati odgovor na pitanje iz naslova jer verujem da ste zbog njega i kliknuli na tekst. Moj kratak odgovor na pitanje “Spavati ili ne spavati sa nekim na prvom dejtu?” je jedno APSOLUTNO i subjektivno DA, ukoliko u tom trenutku osećate jaku želju.

    Argumente mogu da nabrajam od jutra do sutra u okviru kilometarskog traktata potkrepljenog raznim ogledima i činjenicama, ali možda je najbolje da sve odmah sumiramo onim jednostavnim frazama od “zašto bismo sebi uskraćivale zadovoljstvo” do “proveri odmah kako ti je, da ne gubiš vreme”.

    Najzanimljivije seks priče iz mog života su uglavnom bili spontani prvi odnosi, a sa svakim muškarcem sa kojim sam bila u ozbiljnoj vezi, sam spavala već na prvom dejtu.

    Bez izuzetka. I ne, to mi nije neko pravilo, ali eto, tako se potrefilo.

    Sve te trenutke neću nikad zaboraviti. Spontanost, strast, radoznalost, pa čak i sramežljivost, koji dolaze sa prvim seksom su mi top tier pleasure, možda čak i više od samog fizičkog čina. Ne pišem ovo sve sa namerom da prepričavam svoj seksualni život, nego da nekog podstaknem na drugačije razmišljanje o prvom seksu i/ili da isprovociram razmišljanja i stavove koji sputavaju.

    Ženama koje su seksualno slobodne, a dojadilo im je da žive onako kako im svi govore da bi “trebalo”, možda ovo pomogne da se malo oslobode s obzirom da dugo živimo ukalupljene u uloge i obrasce ponašanja koje nas čine dobrim ili lošim ženama. 

    Ako se smatrate “tradicionalnim” i želite da privučete partnera koji je tradicionalan, onda se moja razmišljanja na temu verovatno neće poklapati sa vašim i to je skroz u redu. U tom slučaju, opet možete iskoristiti ovaj tekst i raditi suprotno od onoga što ja pričam. Ali napominjem, bitno je šta osećate, a ne kakvim želite da se predstavite. 

    Nažalost, živimo u društvu koje je po načinu razmišljanja po nekim pitanjima ostalo u srednjem veku, i u kom je seks nešto što muškarci “dobijaju” od žena.

    Žene koje otvoreno priznaju da vole seks se smatraju “lakim” pa i žene koje nemaju problem sa tim da spavaju sa nekim na prvom dejtu nalaze na osudu tipa “da li to radi sa svakim?”.

    Kad god se spremam za prvi dejt, često i od drugarica dobijem savete tipa “nemoj se odmah po***** jer te neće hteti za nešto ozbiljno”. A meni je baš gušt da eliminišem konzervativne muškarce iz svog života, pa ako vidim da u ranim fazama osuđuju moju seksualnost, sve što mogu jeste da im se zahvalim što su mi uštedeli vreme. Bogorodica-kurva kompleks je itekako stvaran, a ja ne želim muškarca koji ima taj problem.

    Ako pričamo o dejtingu, u većini slučajeva su žene te koje idu na sastanke kako bi pronašle partnera sa kojim će graditi vezu, a muškarci više naginju nekakvim neobaveznim odnosima dok se jednom, ipak, ne zaljube. Iako ima i tu izuzetaka. Desi se tu i tamo da frajeri reše da im je dosta zajebancije i krenu da traže devojku, pa čak i na dejting aplikacijama.

    Da se ne lažemo, ova razlika u “nameri” često stvara probleme zato što žene žele da ostave odličan prvi utisak i rade sve što je u njihovoj moći da tog muškarca zadrže. Ali, činjenica je da nema toga što možete da uradite, da muškarca “osvojite” ili “zadržite” ako mu se dovoljno ne sviđate. Šta više, vrlo lako možete da izazovete i kontra-efekt.

    Odgađanje prvog seksa je jedna od “ženskih” taktika jer ne žele ispadnu “lake” u njihovim očima. Lično se sa tim ne slažem ni malo, osim ukoliko naravno želju za seksom ne osetite. Ali, ako vam se to radi, prepustite se! Ako je na dejtu zabavno, ako je on privlačan, hemija je tu, a trenutak povoljan, ne vidim zašto ne?

    Život se događa onda kada prestanemo da pokušavamo da ga kontrolišemo. Najlepše uspomene su uvek one spontane. Zašto sebi ne dopoustiti slobodu?

    Uostalom, ne mora ni svaki dejt da odvede u nekakvu vezu. Šta ako nam je neko došao u život samo da bismo imali super hot one night stand i više ga nikad ne videli?

    Meni je seks jako važan, kao što do sad sigurno možete pretpostavite, i to je nešto što želim brže-bolje da istražim kad upoznam nekog novog. Ponekad se desi da ima hemije, ali on jednostavno ne zna šta radi, ili možda veličina nije kompatibilna, ili imamo skroz drugačije kinkove koje je nemoguće uskladiti. Ako je tako nešto u pitanju, bolje da to saznam odmah, nego nakon što već neko vreme provedem sa osobom sa kojom nikad neću moći da gradim dublji odnos jer bez dobrog seksa to zaista nema smisla. Večne debate u ženskim krugovima oko toga koliko dugo čekati sa seksom, da li to uraditi odmah ili glumiti da smo časne sestre, su mi postale jako naporne, a u najmanju ruku su besciljne.

    I još jednom, reality check: ako se muškarcu NE sviđate dovoljno da bi sa vama gradio odnos, nema te taktike kojom ćete postići da se on u vas zaljubi. Jednostavno će probati da dobije tu jednu stvar i nastaviti dalje, ili će eventualno da uradi ono što može da vas drži u rezervi ako je seks dobar.

    Onaj kom se stvarno svidite, taj će biti zainteresovan i pre, ali i posle seksa.

    Muškarci nisu glupi kao što to žene često misle (samo se prave kad od toga imaju neke koristi) i dobro znaju da prepoznaju kad je neko 100% svoj, ili kad glumi nešto što nije. Ne postoji ništa manje privlačno od osobe koja se pretvara, jer to vrišti o nesigurnosti.

    Osim toga što odbija, duboko verujem da samo kad si svoj možeš da ostaviš zapravo dobar utisak na ljude. Niko ne voli lažnu savršenost jer ona u nama stvara nemir. Ljudi vole da vide nesavršenosti, quirkove, pa čak i mane, jer to je ono što nas čini ljudskim bićima i što na kraju krajeva omogućava bilo kakvu vezu između dvoje ljudi. Ali ovde smo da pričamo pre svega o tome šta MI volimo i baš to postavimo na prvo mesto. 

    Uostalom, šta ako se ispostavi da je i on jako seksualno oslobođen, hemija vam je super ii zaljubite se? Ne odbacujte optimizam!

    Probajte da izazovete misli koje vas ograničavaju. Konstruktivna pitanja koja možete da uputite sami sebi su odlična početna tačka za razmišljanje na ovu temu. Postavljajte pitanja sami sebi, dajte argumente, izazovite svoje misli da idu u novom smeru. Možda otkrijete nešto novo.

    Saznaj više:
    Povezani članci: