The Boy and The Heron je Miyazakijev poslednji film i jedva čekamo da ga gledamo

10.11.2023.
RECOMMENDED

Hayao Miyazakijev film The Wind Rises, koji je nominovan za Oskara i izašao je 2013. godine, ujedno je trebalo da bude i poslednji film poznatog reditelja. Međutim, Miyazaki ne može da bude zaustavljen. Čuveni animator, najpoznatiji po Studio Ghibli filmovima kao što su Spirited Away i My Neighbor Totoro, priredio je novi ručno crtani animirani film, prvobitno nazvan How Do You Live? koji je sada preimenovan u The Boy and The Heron.

Kao i prethodni Ghibli filmovi, The Boy and The Heron je u potpunosti ručno nacrtan, za šta Hayao preuzima glavnu ulogu i velikim delom kadrove crta samostalno. Počeo je da radi na projektu pre nego što je zvanično odobren 2017. godine. Zbog svojih godina Miyazaki je u intervjuima izjavio da može da radi u količini koja proizvodi jedan minut animacije mesečno, nasuprot deset minuta animacije koje je mogao da proizvodi kada je bio mlađi.

Hayao Miyazaki Ghibli The Boy and the Heron 1

https hypebeast.com image 2023 08 studio ghibli the boy and the heron film stills reveal 014
the boy and the heron official teaser trailer 0 17 screenshot 1694018011834

Luca Padovan će pozajmiti glas za glavnog lika Mahita Makija. Tu je i Christian Bale koji će da tumači oca protagoniste. Pridružiće im se i William Dafoe, Gemma Chan, Mark Hammil, Florence Pugh i čak Robert Pattinson. Možda ćete čak prepoznati glas Roberta Pattinsona iz trejlera!

Na pitanje zašto je odlučio da izađe iz penzije nakon što je javno saopštio da više neće raditi u filmskoj industriji, Miyazaki je samo rekao: „Zato što sam hteo“.

Saznaj više:
Povezani članci: