Winona Ryder: 5 filmova INDIE kraljice za koje verovatno niste čuli

02.11.2023.
RECOMMENDED

Srećan rođendan Winona Ryder!

Može se reći da je ona započela trend takozvane manic pixie dream devojke, a mi smo je zavoleli baš zato što je u periodu svoje najveće slave prkosila Holivudskim normama i terala svoje. Indie kraljica Winona Ryder je ove nedelje napunila 52 godine, te predstavljamo njene manje poznate uloge koje ste verovatno zaobišli.

Reality Bites

Ovaj beskrajno šarmantan coming of age film iz 1994. godine predstavlja vatrenu hemiju između Winone Ryder i Ethana Hawkea. Fun fact jeste to što je Ben Stiller, koji tumači jednu od glavnih uloga u filmu, ujedno i režiser. Ukoliko vam je potreban lagan film o grupu mladih ljudi u procesu pronalaženja posle studija, Reality Bites je 10/10.

Night on Earth

Pet taksija, pet gradova, jedna noć. Ovaj antološki film od Jima Jarmuscha ste možda propustili, ali vredi ga pogledati. Jedna od priča prikazuje i mladu Winonu Ryder u ulozi taksistkinje koja sanja o tome da postane auto mehaničarka.

Welcome Home, Roxy Carmichael

Ovo je klasična Winona Ryder uloga iz 90-ih, za sve nas koje volimo Winonu. U ovom filmu tumači mladu i neshvaćenu Dinky, usvojenu devojku koja postaje opsednuta teorijom da je poznata ličnost Roxy Carmichael njena biološka majka.

Mermaids

Da li ste čuli za Mermaids? Cher i Winona Ryder (kakav kombo!) tumače majku i čerku koje ne mogu da nađu zajednički jezik. Nekonvencionalna majka i povučena ćerka često menjaju uloge, pa ih neplanirana selidba u mali grad natera da se suoče sa kompleksnim odnosom.

Heathers

Naravno, ukoliko već niste gledali Heathers, ovaj film je apsolutni must za sve Winona ljubitelje. Ipak, ovo je Mean Girls mnogo pre nego što je Mean Girls došao na scenu – sa sve sjajnom kostimografijom, dozom komedije ali i elementima horor žanra.

Saznaj više:
Povezani članci: