Pretraga

BURO. vodič kroz grad: 8 - 14. avgust

BURO. vodič kroz grad: 8 - 14. avgust

Tekst: BURO.

Ne bismo da paničimo, ali prva nedelja avgusta je gotova. Jurimo da brže bolje u letnji paket uspomena spakujemo što je više moguće događaja, mesta, nekih novih priča i ljudi. Evo gde da pođete po svoje parče ove nedelje.

Projekcija: "La Piscine"

Bife Ventil

8. avgust - 19h

BURO. vodič kroz grad: 8 - 14. avgust (фото 1)

"La Piscine" je letnji psihološki triler sa sledećom premisom: ljubavnici Marianne (Romy Schneider) i Jean-Paul (Alain Delon) provode odmor u vili na francuskoj rivijeri u blizini Sen Tropea, ali zaplet nastaje kada Marianne pozove svog bivšeg ljubavnika i njegovu ćerku tinejdžerku da ostanu. Između njih raste napetost, posebno kada Jean-Paul počne da zavodi Penelope (Jane Birkin), a posledice su smrtne. Scene sa ivice bazena sigurno će vas rashladiti, a "La Piscine" odvešće vas sve do San Tropea.

Kompletiranju pleljliste Reimagining the Ecology of Art

U10

9. avgust - 18h

BURO. vodič kroz grad: 8 - 14. avgust (фото 2)

U utorak u U10 prostoru kompletira se Reimagining the Ecology of Art plejlista; melodiju možete odsvirati na hibridnom instrumentu ili poneti svoj. Plejlista je nastala iz saradnje muzičkih i vizuelnih umetnika, a kompozicije koje se na njoj nalaze nasnimljene su kao muzički odgovor na svako vizuelno delo.

Eurovision Night

Klub Šlep

10. avgust - 20h

BURO. vodič kroz grad: 8 - 14. avgust (фото 3)

Taman sada kada pada u zaborav, idemo da se podsetimo Evrovizijskih hitova. Sreda, klub Šlep od 20h.

Projekcija: "A Clockwork Orange"

Novi bioskop Zvezda

10. avgust - 21h

BURO. vodič kroz grad: 8 - 14. avgust (фото 4)

Vreme je za obnovu gradiva. U sredu se u Novom bioskopu Zvezda na otvorenom daje kultni klasik "A Clockwork Orange", a mi definitivno idemo po ovo parče kontroverze. Nadamo se da se vidimo?

Predstava "Psovanje publike"

KPGT, Stara šećerana

11. avgust - 21h

BURO. vodič kroz grad: 8 - 14. avgust (фото 5)

Handke je 1966. godine kao mladić napisao komad od tridesetak strana gusto kucanog teksta, kojim je utemeljio ktiriku ukupne istorije pozorišta, stoga je reč o jednom od najrevolucionarnijih komada u istoriji dramske literature. Komadom „Psovanje publike” stavljena je tačka na takozvanu dramsku avangardu iz pedestih godina. Ne propustite!

Izložba japanskih umetnika: "Small reboots by Japanese artists"

Muzej savremene umetnosti Vojvodine

12 - 28. avgust - 20h

BURO. vodič kroz grad: 8 - 14. avgust (фото 6)

U okviru Desetog festivala “Dunavski dijalozi”, koji je deo zvaničnog programa “Novi Sad – Evropska prestonica kulture 2022”, u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine u Novom Sadu, biće otvorena izložba pet japanskih umetnika pod nazivom “Small Reboots”. Izložbu realizuje galerija Bel Art kao rezultat saradnje kustosa iz Srbije i Japana – Ksenije Marinković i Tomohira Okade, koji će predstaviti radove pet umetnica i umetnika - Hiroko Okada, Ai Hasegava, Sačiko Kodama, Takanori Išizuka i Hajaši Tomohiko. Reč je o autorkama i autorima koji su do sada svoje radove predstavljali u prestižnim svetskim institucijama kao što su MOMA Njujork, Fondacija Louis Vuitton Pariz, Ars Electornica festival u Lincu itd. 

Drugstore

12. avgust - 23h

BURO. vodič kroz grad: 8 - 14. avgust (фото 7)

Elli Acula je od saradnje sa FJAAK-om nezaustavljiva, a nemačka DJ-ica i producentkinja po prvi put stiže u Drugstore. Lineup: 
Elli Acula (DE)
Cuban Chamber of Commerce
ddoshel
Asarri

KayGie: Drag takmičenje + žurka

 KC Grad

13. avgust - 19h

BURO. vodič kroz grad: 8 - 14. avgust (фото 8)

Nakon dugog iščekivanja, organizuje se drugo poznato dreg takmičenje u bašti KC Grada; 15 entuzijastičnih baby drag performera će se takmičiti za titulu pobednice drugog dreg takmičenja i osvojiti vredne nagrade. Za DJ pultom vas čeka Diva Big Heart sa najvećim pop hitovima.

Stranger Things žurka

Splav Šlep

14. avgust - 21h

BURO. vodič kroz grad: 8 - 14. avgust (фото 9)

U poslednjoj sezoni Stranger Things glavu ulogu je igrala - muzika. Dane smo provodili prikovani uz ekran i vrteći na repeat oživele hitove iz osamdesetih, a sada nas čeka jedna takva tematska žurka. Idemo pravac u Upside Down. Dresscode: 80s.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor