Oktrivamo 5 mirisa za KOSU koji će zameniti PARFEM u vašoj beauty RUTINI

23.10.2023.
RECOMMENDED

Sigurno ste skloni tome da parfem nanesete i na kosu kada se spremate za dan koji sledi. To je mahinalan potez koga smo nesvesni, ali koji ipak šteti našoj kosi. Mnogi parfemi sadrže alkohol što vremenom suši dlaku i čini je lomljivom. Odatle su nastali parfemi za kosu, posebne formulacije naših omiljenih mirisa napravljeni bez sastojaka koji suše kosu ili je čine naelektrisanom.

Naravno, nisu svi jednako dobri ni kvalitetni za našu kosu. Ovde izdvajamo šta smo sve probali, i otkrili da zaista vredi.

Diptyque Eau des Sens

diptyque eau des sens hair mist 30ml senshmist 1

Ovaj Diptyque miris za kosu je omiljeni izbor francuskinja, a one znaju šta je dobro! Obogaćen hranljivim uljem kamelije, on istovremeno ojačava i ulepšava vlasi. Dominiraju svetle i poletne note, sa dodatkom svežnih, začinskih aroma.

Sol de Janeiro Brazilian Crush Cheirosa 62

UK200036607 SOL DE JAN

Miris po kom je poznat Sol de Janeiro je dostupan i kao hair mist, pogodan za svakodnevno korišćenje. Slatkast miris pistaća i slane karamele podseća na dane provodene na sunce u sred vrelog leta, što ga čini dobrim izborom da vas malo utopli tokom hladnijih dana.

The Body Shop Pomegranate & Red Berries

ssmyzone 1675273591 ssmyzone 1657689916 pomegranate red berries hair body mist 30jpgjpg 8.jpg

The Body Shop mist za telo i kosu je idealan pick me up tokom radnog dana, kombinacija nara i crvenih bobica će vas osvežiti u trenutku.

Carner Barcelona Costarela

Carner Barcelona Costarela Hair Perfume 50ml

Ova citrusna aroma je zvanično uniseks miris za kosu po uzoru istoimenog parfema. Pored citrusnih gornjih nota, srednje su morske note i pesak, dok je bazna nota amber. Costarela je jača verzija pomenutog mirisa za kosu od Diptyque-a, za one kojima je ipak potrebno nešto više.

Byredo Mojave Ghost

mob mojaveghost hp

Od kultnih Byredo parfema za kosu, Mojave Ghost se izdvaja u masi. Unikatna formula silikona i polimera stava lagan i nevidljiv veo koji hrani kosu i daje joj sjaj, a miris inspirisan je suvom divljinom pustinje Mohave.

Saznaj više:
Povezani članci: